DOLAR 32,5548 0.01%
EURO 34,8477 -0.08%
ALTIN 2.430,390,03
BITCOIN 2112510-2,88%
Çorum
24°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

  • bosmenu
  • bosmenu
  • bosmenu
  • bosmenu
  • bosmenu
  • bosmenu
  • bosmenu
Mama ve Bez Yardımı İçin Nereye Başvurulur 2022?
42 okunma

Mama ve Bez Yardımı İçin Nereye Başvurulur 2022?

ABONE OL
11 Haziran 2022 16:17
Mama ve Bez Yardımı İçin Nereye Başvurulur 2022?
ABONE OL

Bebek sahibi olan kişilerin maddi yardımın yanı sıra en büyük ihtiyaçları bebekleri için gerekli olan mama ve bezlerdir. Mama ve bezler bebek bakımında en çok kullanılan ve en çok para harcanan ürünlerdir. Maddi durumu iyi olmayan ailelerse bebekleri için mama ve bez yardımı talebinde bulunurlar.

Bazı özel kuruluşlar kendi bünyelerinde bu yardımı yaparlar. Özel kuruşlardan yardım alabilmek için özel kuruluşlarla direkt olarak iletişime geçilmeli ya da web siteleri üzerinden başvuru alıyorlarsa orada yer alan formu doldurarak başvuru yapılmalıdır.

Mama ve Bez Yardımı İçin Nereye Başvurulur 2022?

Özel kurum ve kuruluşların yanı sıra ihtiyaç sahibi ailelere devlet de bez ve mama yardımı yapmaktadır. Bu yardımdan yararlanabilmek için bebeğin anne ya da babası istenilen evraklarla başvuru yapabilirler. Anne ve babalar mama ve bez yardımı için başvurularını Aile ve Toplumsal Politikalar Bakanlık’larına yapabilirler.

Devlet destekli bez ve mama yardımı için aileler bağlı bulundukları belediyelere başvuruda bulunabilirler. Ayrıca aile, çalışma ve sosyal politikalar bakanlığı da yardıma ihtiyacı olan ailelere bu konuda destek olmaktadır. Buradan destek alabilmek için e devlet üzerinden başvuru yapabilirsiniz.

Mama ve Bez Yardımından Kimler Yararlanabilir?

Sosyal yardım dernekleri, özel kurumlar, vakıflar, iş yerleri ve devlet kurumları maddi durumu iyi olmayan pek çok aileye maddi yardımda bulunurlar. Bu yardımlardan yararlanabilmek için ihtiyaç sahibi olmak gerekir. Maddi destek için başvuru esnasında kimlik bilgilerinizi vermeniz gerekir.

Böylece yardımı verecek olan kurum ve kuruluşlar maddi durumunuza bakarak başvurunuzu sonuçlandırırlar. Bez ve mama yardımı tek seferlik bir yardım değildir. Yıl boyunca aylık olarak mama ve bez yardımı yapılır.

Mama ve Bez Yardımı İçin Nereye Başvurulur 2022?

Mama ve Bez Yardımı Sonucu Nasıl Öğrenilir?

İkiz bebek sahipleri de bu yardıma başvururken bebek sayılarını belirttiklerinde bebek sayılarına göre yardım alırlar. bez ve mama yardımları nakit olarak ailelerin banka hesaplarına yatmaktadır. Başvuru sonucu yaklaşık olarak 30 günde sonuçlanır. Mama ve bez yardımı başvurunuzun sonucu telefonunuza bilgilendirme mesajı olarak gelmektedir. Bilgilendirme mesajının ardından aylık olarak bez ve mama yardımını almaya başlayabilirsiniz.

Mama ve bez yardımı alabilmek için e-devlet üzerinden başvurabilirsiniz. Detaylı bilgi ve başvuru formu aşağıdaki linkte mevcuttur.

https://www.turkiye.gov.tr/aile-ve-sosyal-hizmetler-sosyal-yardim-basvuru-hizmeti

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.