DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 2072636-1,45%
Çorum
17°

PARÇALI BULUTLU

13:08

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

  • bosmenu
  • bosmenu
  • bosmenu
  • bosmenu
  • bosmenu
  • bosmenu
  • bosmenu
Giyilebilir Teknolojiler ve Kullanılabilecek 7 Ürün
35 okunma

Giyilebilir Teknolojiler ve Kullanılabilecek 7 Ürün

ABONE OL
1 Haziran 2022 17:23
Giyilebilir Teknolojiler ve Kullanılabilecek 7 Ürün
ABONE OL

Giyilebilir teknoloji nedir? sorusuna cevap olarak; fitness, rahatlık ve yaşam tarzınızı dünyaya bağlayarak hayatınızı kolaylaştıran akıllı saatler, yüzükler, akıllı giysiler, başa takılan ekranlar ve tıbbi teknoloji gibi bir teknoloji gadget’ı kategorisi şeklinde ifade edebiliriz.

Aynı zamanda giyilebilir teknoloji, giyilebilir ürünler, moda teknolojisi, akıllı giyim, teknoloji togs, sokak giyim teknolojisi, cilt elektroniği veya moda elektroniği, cildin yakınına ve / veya yüzeyine giyilen akıllı elektronik cihazlardır.

Elektronik, yazılım, sensörler ve bağlantı gibi nesnelerin internet üzerinden veri alışverişini sağlayan efektörler olduğundan, etkinlik izleyiciler gibi giyilebilir cihazlar Nesnelerin İnterneti‘ne bir örnektir. insan müdahalesi gerektirmeden üretici, operatör ve/veya diğer bağlı cihazlar.

Giyilebilir Teknolojiler ve Kullanım Alanları

Giyilebilir teknolojinin, alanın kendisi genişledikçe büyüyen çeşitli uygulamaları vardır. Akıllı saat ve aktivite izleyicinin yaygınlaşmasıyla tüketici elektroniğinde belirgin bir şekilde ortaya çıkıyor. Fit bit adı verilen popüler bir aktivite takipçisi, fitness endüstrisinde kalorileri ve sağlıkla ilgili hedefleri izlemek için yaygın olarak kullanılmaktadır. Piyasadaki popüler bir akıllı saat Apple Watch’tır. Ticari kullanımların yanı sıra, giyilebilir teknoloji navigasyon sistemlerine, gelişmiş tekstillere ve sağlık hizmetlerine dahil ediliyor . Giyilebilir teknoloji kritik uygulamalarda kullanılmak üzere önerildiğinden, güvenilirliği ve güvenlik özellikleri açısından incelenmelidir. Ayrıca giyilebilir teknolojiler hakkında kısa bir bilgilendirme videosu izleyebilirsiniz.

 

Giyilebilir teknoloji ve sağlık

Samsung Galaxy Watch , adım sayacı ve kalp atış hızı monitörü de dahil olmak üzere spor ve sağlık işlevleri için özel olarak tasarlanmıştır. Aynı zamanda gelişen Metaverse gibi teknoloji alanlarında giyilebilir teknolojilerin önemi de artmaya başlamıştır.

Tıpta Giyilebilir teknoloji genellikle bir kullanıcının sağlığını izlemek için kullanılır. Böyle bir cihazın kullanıcı ile yakın temas halinde olduğu düşünüldüğünde, kolaylıkla veri toplayabilir. İlk kablosuz EKG’nin icat edildiği 1980 yılında başladı. Son yıllarda tekstil bazlı, dövme, yama ve kontakt lens araştırmalarında hızlı bir büyüme göstermektedir.

Giyilebilir cihazlar, bir kullanıcının sağlığı hakkında aşağıdakiler dahil olmak üzere veri toplamak için kullanılabilir; nabız, yakılan kaloriler, adımlar yürüdü, kan basıncı, bazı biyokimyasalların salınımı, egzersiz için harcanan zaman, nöbetler, fiziksel zorlanma, giyilebilir teknolojiler ölçebilir.

giyilebilir teknoloji sağlık

giyilebilir teknoloji ve sağlık

2022 İçin En İyi 10 Giyilebilir Teknoloji Trendi

En yaygın güncel giyilebilir teknoloji türleri şu şekilde sıralanabilir.

  • Akıllı saatler: Kullanıcının telefon aramalarını yanıtlamasına, kondisyonunu izlemesine, uykuyu izlemesine ve daha pek çok şeye olanak tanıyan Apple Watch veya Samsung Galaxy Watch gibi bağlantılı saatler.
  • Akıllı yüzükler: Akıllı saatin işlevlerini bir yüzüğe sığdıran teknoloji takıları. Yüzükler henüz kendilerini göstermediler, ancak orada bazı uygun seçenekler var.
  • Akıllı giysiler: Biyometrik verilerinizi takip edebilen veya çalma listenizi karıştırmanıza izin veren, teknolojiyle aşılanmış kumaştan yapılmış giysiler.
  • Gelişmiş tıbbi teknoloji: Kalp ritminizi kardiyoloğunuza gönderen giyilebilir elektrokardiyogramlar (EKG’ler) ve diğer hayat kurtaran vücut üstü teknolojiler.
  • Başa takılan ekranlar (HMD’ler): Daha sürükleyici bir oyun veya internette gezinme deneyimi yaratan VR kulaklıklar ve diğer ekranlar.

Giyilebilir Teknoloji ve Spor

Şimdide giyilebilir teknolojilerin spor ile ilişkisine bakalım.

1.      Apple Watch Series 6

Amazon’da 41.000 5 yıldızlı inceleme ve profesyonel inceleme sitelerinde yüksek puanlarla Apple Watch Series 6 , giyilebilir teknoloji odasındaki gorildir. Her zaman açık ekranı ile kan O2, EKG ve sağlık ve zindeliğinizi takip edin. Müzik dinleyin, fitness verilerini arkadaşlarınızla paylaşın ve saat kadranını istediğiniz gibi özelleştirin.

2. Samsung Galaxy Watch 3:

Apple Watch Series 6’dan daha düşük bir fiyat noktasında (ve biraz daha düşük müşteri puanı puanı), Samsung Galaxy Watch 3 , Android hayranları için sağlam bir giyilebilir teknoloji seçeneğidir. Apple Watch gibi, bir EKG çekecek, kandaki O2’nizi okuyacak ve kondisyonunuzu takip edecektir. 4 günlük pil ömrü de güzel bir avantaj.

3. Garmin Descent Mk2 Akıllı Dalış Saati:

Dalış saati ve dalış bilgisayarı arasında yakalamaca oynamaktan bıkmış bir dalgıçsanız, Garmin Descent Mk2 Akıllı Dalış Saati yeni en iyi arkadaşınız olabilir. Aynı zamanda 1.000 doların üzerinde pahalı bir arkadaş, ancak altı dalış modu, çoklu GNSS desteği, sualtı pusulası ve ABC sensörleri maliyeti haklı çıkarıyor. Ayrıca dalış verilerini doğrudan bileğinize kaydetmenize olanak tanır ve hatta temassız ödeme ve müzik depolamayı destekler.

4. Polar Vantage V2 Akıllı Saat:

Hafif Polar Vantage V2 Smartwatch , tam alüminyum gövdesi, kalp atış hızı takibi, GPS, bisiklet ve koşu performans testleri ve ultra uzun pil ömrü ile en iyi giyilebilir cihazlar arasında hayranların favorisidir. Diğer giyilebilir akıllı cihazlar gibi, uykunuzu takip eder, ancak yük kurtarma ve egzersiz araçları, kondisyonunuzu optimize etmek için onu bir adım öteye taşır. Ayrıca müziğinizi kontrol edebilir ve telefon bildirimleri alabilirsiniz.

 5. Apple Watch SE:

Bir başka harika giyilebilir cihaz için Apple’a geri dönersek, Apple Watch SE , yaklaşık 100 $ daha ucuza daha sağlam kuzeni kadar sevilir. Daha eski bir işlemci (Apple’ın S5 çipi) ve daha az akıllı saat özelliği (her zaman açık ekran yok, kan oksijen sensörü yok) ile yetineceksiniz. Ancak yine de kalp atış hızı izleme, bir EKG, bol miktarda saklama alanı ve iPhone’unuzla uyumlu bir fitness takipçisi elde edeceksiniz.

6. Fitbit Versa 3:

Giyilebilir teknoloji oyununda daha bütçe dostu bir seçenek olan Fitbit Versa 3 , size 200 dolardan daha ucuza mal olacak (eski sürüm, Versa 2, daha da uygun fiyatlı) ancak bol miktarda işlevsellik sunuyor. Şaşırtıcı 6+ günlük pil ömrüyle kalp atış hızınızı, kondisyonunuzu, uykunuzu ve kan O2’nizi takip edin. Ayrıca müziğin, telefon bildirimlerinin ve kontrolün ve daha birçok güzellikten keyif alacaksınız.

7. Samsung Galaxy Active Watch 2:

Versa 3 ile aynı uygun fiyat grubunda, Samsung Galaxy Watch Active 2, kalp atış hızınızı, egzersizinizi, uykunuzu ve diğer biyoritmlerinizi takip ediyor ve eleştiriler alıyor. 5 günlük pil ömrü ve hafif, kalabalığı memnun eden tasarımıyla stres seviyenizi bile izler. Ve evet, çalma listenizdeki bir sonraki şarkıya atlamak için kullanabilirsiniz.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.