DOLAR 32,5512 0.11%
EURO 34,9266 0.69%
ALTIN 2.435,980,15
BITCOIN 21711260,23%
Çorum
20°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

  • bosmenu
  • bosmenu
  • bosmenu
  • bosmenu
  • bosmenu
  • bosmenu
  • bosmenu
Dikey Yaşam Hattı
57 okunma

Dikey Yaşam Hattı

ABONE OL
27 Kasım 2022 01:43
Dikey Yaşam Hattı
ABONE OL

Şu anda, işyeri yüksekliği olarak tanımlanan minimum yerden yükseklik 1,5 metredir. Bu yüksekliğin üzerinde çalışmanın “tehlikeli” olduğunu söylemeliyim. Tehlikeli olarak tanımlanan işyerleri genellikle inşaat, sanayi, fabrika, şantiye gibi yerlerdir. Bu işyerlerinde iş sağlığı ve güvenliği mevzuatı ile işçi sağlığı büyük önem taşıyordu. Bunun en temel nedeni ölüm, sakatlık ve geçmiş işlerden kaynaklanan işle ilgili yaralanmalardır.

Oluşmalarının birincil nedenleri belirlendikten sonra işçiler için düzenlemeler yapılmıştır. İki durumda bu önlemlerin ön saflarında yaşam çizgilerini ele alıyoruz. Kalıcı, hareketli bir yaşam hattı olarak sağlanır. Bu işyerlerinin çoğunda kalıcı cankurtaran hatları kullanılırken geçici sebeplerle seyyar yaşam hatları kullanılmaktadır.

“Mobil dikey yaşam hattı” olarak adlandırılan ürün, çok geniş bir profil yelpazesinde incelenebilir. Halat tutucuların bol olması ve düşme anında düşüşün durdurulmasında çok önemli rol oynaması bu aletin her iş yerinde kullanılması gerektiğini kanıtlıyor.

Ayrıca bu dikey yaşam hattının fabrikalarda, sanayilerde ve inşaat alanlarında yaygın olarak kullanıldığını belirtmek isteriz. Bunu göstermemin sebebi ise bu hattın tehlike anında oluşabilecek en ufak problemler için çok kullanışlı olmasıdır.

Bu anlattıklarımıza ek olarak yapımından kullanılan malzemelere kadar bu hattın büyük önem taşıdığını da söylemeliyiz. Kaliteli ekipmanlarla oluşturmak çok önemlidir. Teknik özelliklerin darbeleri absorbe etmesine de dikkat edilmesi önerilir.

Çünkü en önemli özelliğidir ve çizgi emme özelliği sayesinde de hayat kurtarabilir. Web sitemizi ziyaret ederek bizimle iletişime geçtikten sonra bu araçları sipariş edebilirsiniz. İş yerinde işçi sağlığını ve yaşamsal düzeni sağlamak istiyorsak seyyar dikey cankurtaran halatı öncelikli olmalıdır.

Ayrıca belirtmek gerekir ki bu durum kanunen zorunludur. İhtiyaç duyduğunuz standartları karşılayan çok sayıda paslanmaz çelik seyyar dikey yaşam hattı satın almak için TRY mühendislik web sitesine girerek bilgi alabilirsiniz.

Kalıcı Dikey Yaşam Hattı, insanların merdivenlerden düşme veya düşme riskini ortadan kaldırmak için kullanmaları için ideal bir düşme önleyici cihazdır. Bir fabrikadaki her merdivenden yapımı devam eden kule vinçlere, telekomünikasyon ve enerji kulelerindeki merdivenlerden bacalardaki merdivenlere kadar bir kullanım ağı mevcuttur. 10m (lastik) ve 30m (PA GF) ara kılavuz braketleri, rüzgar dalgalanmalarının halat yapısındaki zararlı etkilerini ortadan kaldırmak için sisteme dahil edilmiştir.

www.trymuhendislik.com

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.