DOLAR 32,5709 0.06%
EURO 34,8745 0.01%
ALTIN 2.432,070,10
BITCOIN 21755520,52%
Çorum
22°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

  • bosmenu
  • bosmenu
  • bosmenu
  • bosmenu
  • bosmenu
  • bosmenu
  • bosmenu
Kuru Manyetik Tambur
45 okunma

Kuru Manyetik Tambur

ABONE OL
3 Aralık 2022 22:32
Kuru Manyetik Tambur
ABONE OL

Kuru Manyetik Tambur Ayırıcı, tane boyutu 0- 40mm manyetik hassasiyeti olan cevherleri diğer manyetik olmayan malzemelerden ayırmak veya farklı manyetik hassasiyeti olan iki farklı demir ya da başka malzemeleri ayrıştırmak amacıyla kullanılır.

Kuru Manyetik Tambur Ayırıcı, yarı dolu bir manyetik tamburdan, bir malzeme oluğu bölümünden ve isteğe bağlı bir titreşimli konveyör ve bunkerden oluşur. Manyetik tambur ayırıcılar, tambur hızı ve ayırma kanadı konumu aracılığıyla ayırma kalitesini optimize eder. Tambur tipi manyetik ayırıcının manyetik alan şiddeti B.A.S laboratuvarında belirlenir. Kuru bir manyetik tambur ayırıcı, etkin yüzeye 900 Gauss ile 5.000 Gauss arasında uygulama yapmanızı sağlar.

Düşük mukavemetli kuru manyetik tambur ayırıcılar, öncelikle koruma amaçlı kullanılmaktadır. Koruyucu özelliklerinin yanı sıra manyetik hassasiyeti yüksek olan mineralleri diyamanyetik parçacıklardan uzaklaştırmak için de tercih edilirler. Standart hızda veya yüksek hızda çalışabilirsiniz. Standart hızda çalışanlarda 20- 5 rpm, yüksek hızda çalışanlarda ise 0-200 rpm hızlara sahiptir. 0,8 mm veya daha küçük ince nesneler oluşturmak için yüksek hızlı bir manyetik tambur kullanılır.

Ek olarak, kuru mıknatıs konsantrelerinin ve uçucu külün manyetik içeriğini korumak için kullanılır. Manyetit, franklinit ve lösit gibi ferromanyetik minerallerin zenginleştirilmesi, cevherin nem içeriği %5’i geçmediği sürece tamburlu separatörlerin diğer bir uygulama alanıdır. Ayna boyutu 25 mm’den 0,1 mm’ye kadardır. Tambur çapına bağlı olarak saatte 200 ton kapasiteye sahiptir.

Kuru Manyetik Tambur’un Genel Kullanım Alanları

Yıllar geçtikçe, çeşitli endüstrilerde çapraz kayış dönen disklere ve yüksek manyetik alan yoğunluklarına sahip kuru manyetik ayırıcılar kullanılmıştır. Bu ayırıcının kullanımı, yüksek alan kuvvetli sabit mıknatıslı nadir toprak ayırıcının bulunmasından bu zamana kadar azalmış hatta ortadan tamamen kalkmıştır.

Yüksek yoğunluklu toprak manyetik ayırıcılar, özellikle etkisiz kalan manyetik özelliklere sahip olanlar olmak üzere demir cevherlerini yoğunlaştırmak ve endüstriyel ham maddelerden manyetik kirleticileri çıkarmak için son 25 yılda fazlaca kullanılmaktadır. En popüler olanı RE tipi avuç içi rulolumanyetik ayırıcıdır. RE tipi büyük yoğunluklu manyetik ayırıcılar serpantin ve demirli malzemeleri manyezitten ayırmak için kullanılır.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.