Facebook
Instagram
Çorum Haberleri
Çorum
HAFİF YAĞMUR
20°
ANASAYFA Sağlık Hitit Üniversitesi Hastanesi'ne Yenilik: Acil Servis'e Dijital Röntgen Cihazı Kazandırıldı, Hasta Yoğunluğu Azalacak!

Hitit Üniversitesi Hastanesi'ne Yenilik: Acil Servis'e Dijital Röntgen Cihazı Kazandırıldı, Hasta Yoğunluğu Azalacak!

Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servis Bölümü'ne yeni dijital röntgen cihazı kazandırıldı. Yoğunluğu azaltacak ve kaliteyi artıracak cihaz, hastaların radyasyona maruz kalma riskini minimuma indirecek.
Hitit Üniversitesi Hastanesi'ne Yenilik: Acil Servis'e Dijital Röntgen Cihazı Kazandırıldı, Hasta Yoğunluğu Azalacak!

Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servis Bölümü'ne Yeni Dijital Röntgen Cihazı Kazandırıldı

Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servis Bölümü, yılda 530 bin hastanın muayene edildiği bir merkez olarak hizmet vermektedir. Bu bölümde hastaların tanısal değerlendirmesinde sıkça röntgen çekimi kullanılmaktadır ve bu nedenle yaşanan yoğunluğu azaltmak ve çekilen röntgenin kalitesini artırmak amacıyla son teknolojiye sahip bir dijital röntgen cihazı alındı.

Yüksek Teknoloji ile Donatılmış Yeni Dijital Röntgen Cihazı

Hastaneden yapılan açıklamaya göre, Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi, ilin tek 3. Basamak sağlık kuruluşu olarak hizmet vermektedir ve Acil Servisine 2023 yılında yaklaşık 530.000 hasta, 2024’ün ilk dört ayında ise yaklaşık 200.000 hasta başvurusu olmuştur. Acil serviste röntgen çekiminin sıkça kullanılması nedeniyle, yeni dijital röntgen cihazı yoğunluğu azaltacak ve röntgen kalitesini artıracaktır.

Yenilikçi Özellikler ve Avantajlar

Yeni dijital röntgen cihazıyla birlikte çekim tekrarlarının azalması, hastaların maruz kaldığı radyasyon miktarının minimum seviyeye indirilmesi hedeflenmektedir. Ayrıca dijital ortamda kontrast ayarlarının yapılabilmesi, daha net görüntüler elde edilmesini sağlayacak ve iş akışını hızlandıracaktır. Dijital donanımlar sayesinde çekilen röntgen görüntülerinin arşivlenmesi kolaylaşacak, elektronik ortamdan görüntü transferi ve değerlendirilmesi imkânı da sağlanmış olacaktır.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Çorumlu Güreşçiler Zaferle Dönüyor: Azerbaycan'da Altın ve 5. Madalya!

Çorumlu Güreşçiler Zaferle Dönüyor: Azerbaycan'da Altın ve 5. Madalya!