Facebook
Instagram
Çorum Haberleri
Çorum
HAFİF YAĞMUR
20°
ANASAYFA Sağlık Hitit Üniversitesi Hastanesi'nde Tiroid Kanseri Tedavisinde Atom Tedavisi Başladı

Hitit Üniversitesi Hastanesi'nde Tiroid Kanseri Tedavisinde Atom Tedavisi Başladı

Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Atom Tedavisi başladı. Tiroid kanseri tedavisinde kullanılan bu yöntem, hastaların yaşam kalitesini artırıyor.
Hitit Üniversitesi Hastanesi'nde Tiroid Kanseri Tedavisinde Atom Tedavisi Başladı

Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Yeni Bir Tedavi Yöntemi Başladı

Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde faaliyet gösteren Onkoloji Tanı ve Tedavi Merkezi, Atom Tedavisi hizmetine başladı.

Üniversite hastanesinin Nükleer Tıp Kliniği'nde PET-BT Sintigrafik görüntüleme hizmetlerinin yanı sıra, ayaktan ve yatarak Radyonüklid tedavi hizmeti de sunulmaya başlandı.

Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, radyoaktif iyot tedavisinin tiroid kanseri olan hastalarda oldukça başarılı bir yöntem olduğu vurgulandı, çünkü ameliyat sonrası kalan tiroid dokusunun yok edilmesine ve metastazın önlenmesine yardımcı olmaktadır.

Açıklamada belirtilenlere göre, bu tedavi yöntemi aynı zamanda hipertiroidi durumunda da etkili bir şekilde kullanılmaktadır.

Hastaların yaşam kalitesinin artırılması, kanser tedavilerinin gerçekleştirilmesi ve tedavi sonrası takibin kolaylaştırılması amacıyla yapılan bu tedaviler, hastanenin hizmet çeşitliliğini artırmaktadır.

Bölgede ilk defa uygulanan bu tedavi yöntemi, hastaların ameliyat sonrası tedavilerinin de başarılı bir şekilde gerçekleştirilmesine olanak sağlamaktadır.

Hastaların bu tedaviden faydalanabilmesi için öncelikle nükleer tıp uzmanları tarafından değerlendirilerek, hastalara özel bir tedavi planı oluşturulmaktadır.

Hastanede yapılan altyapı çalışmaları sayesinde hastaların büyük şehirlere sevki önlenmekte ve tedaviler hastanenin kendi olanaklarıyla sağlanmaktadır.

Tüm hastalara acil şifalar dileyen hastane yetkilileri, bu yeni hizmetin sunulmasında emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.

Hastanenin kapasitesini ve hizmet çeşitliliğini artırmaya yönelik çalışmaların devam ettiği belirtildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Çorum'da İthal Edilen Besilik Hayvanlar Denetim Altında!

Çorum'da İthal Edilen Besilik Hayvanlar Denetim Altında!