Facebook
Instagram
Çorum Haberleri
Çorum
HAFİF YAĞMUR
20°
ANASAYFA Sağlık Çorum'a Ambulans Yetmiyor! - Konu Mecliste

Çorum'a Ambulans Yetmiyor! - Konu Mecliste

CHP Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız, Çorum ve ilçelerindeki ambulans sorununu gündeme getirdi. Tahtasız, sağlık hizmetlerinin yetersizliğine dikkat çekti.
Çorum'a Ambulans Yetmiyor! - Konu Mecliste

CHP Milletvekili Tahtasız, Çorum'daki Ambulans Sorununu Meclis Gündemine Taşıdı

CHP Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada Çorum ve ilçelerindeki ambulans sorununu vurguladı.

Milletvekili Tahtasız, şu ifadeleri kullandı: “Her gün farklı ilçelerimizde yaşanan ambulans ve sağlık sorunlarına bir yenisini dün Oğuzlar ilçemizde yaşadık. Bir vatandaşımızın acil ambulans çağrısına karşılık verilmesi tam 37 dakikayı buldu."

Acil durum çağrısının yapılmasının ardından ambulansın yanlış ilçeye yönlendirilmesi ve uzun süre gelmemesi büyük risk oluşturdu.

Tahtasız, "Çorum'un 13 ilçesinde ve merkezde ambulans ve uzman hekim eksikliği ciddi sağlık sorunlarına yol açıyor. Bu durum hastaların yaşamını tehlikeye atıyor" şeklinde konuştu.

Vatandaşların sağlık hizmetlerine erişiminde yaşanan aksaklıkların acilen çözüme kavuşturulması gerektiğini vurgulayan Tahtasız, "Sağlık hizmetlerinde tasarruf, vatandaşların yaşamlarıyla oynamak demektir" dedi.

Çorum ve ilçelerindeki sağlık altyapısının güçlendirilmesi ve acil müdahale süreçlerinin iyileştirilmesi için hükümetin acil adımlar atması gerektiği dile getirildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Çorum Valisi Ortaköy'de İlçe Ziyaretlerini Tamamladı

Çorum Valisi Ortaköy'de İlçe Ziyaretlerini Tamamladı