DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2072167-1,38%
Çorum
20°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

  • bosmenu
  • bosmenu
  • bosmenu
  • bosmenu
  • bosmenu
  • bosmenu
  • bosmenu
İstanbul Hemodiyaliz Tedavisi
40 okunma

İstanbul Hemodiyaliz Tedavisi

ABONE OL
6 Eylül 2022 16:28
İstanbul Hemodiyaliz Tedavisi
ABONE OL

İstanbul hemodiyaliz tedavisi böbrek hastalarına uygulanan ve yapay böbrek işlevi gören bir tedavi yöntemidir. Diyaliz makinesine bağlanan hastanın kanı temizlenir. Bu temizleme işlemi özel filtre ve diyaliz solüsyonları ile gerçekleştirilir.

Böbrek hastalığı ileri yaşlarda çok olmakla birlikte her yaşta görülebilir. Hastalık böbrek nakli gerektirir ve bu süreç zor olduğundan ve uygun böbreğin bulunması zaman alabileceğinden hemodiyaliz tedavisi çözüm olur.

Son teknolojik makinelerde damar yoluyla hastanın vücudundaki kan alınır ve temizlendikten sonra vücuda geri verilir. Bu şekilde hastanın kanı atık maddelerden temizlenmiş olur. Yediğimiz yiyecekler vücudumuzda besinlerin yanında zararlı maddeler de bırakır. Ürik asit, üre ve benzeri maddelerin idrar yoluyla dışarı atılması gerekir. İstanbul hemodiyaliz tedavisi böbrek hastalarının yaşam kalitesini yükselterek uzman doktorlar tarafından tedavi hizmeti sunar.

İstanbul Hemodiyaliz Tedavisi

Alanında uzman olan doktor önce hastayı muayene eder ve hikayesini dinler. Eğer varsa diğer hastalıklarını öğrenir. Hastanın durumuna göre de tedavi program süreci hazırlar. Diyaliz seansları genelde haftanın 3 veya 4 gününde gerçekleşir. Seans süreleri 4 saat olur.

Doktorun sizin için uygun gördüğü gün ve sürede diyaliz tedavisine başlarsınız. Seanslar tedavinin gidişatına göre azalabilir ya da çoğalabilir. Özel servis hizmeti ile adresinizden alınarak tedavi bitiminde yeniden evinize bırakılırsınız. Servis hizmeti ücretsiz olarak verilir. Hemodiyaliz tedavisine başladığınızda kendinizi daha iyi hissetmeye başlarsınız.

Hemodiyaliz Amacı Nedir?

Böbrek hastaları için tedavi yöntemi olan hemodiyaliz kişiye özel uygulanan bir tedavi yöntemidir. İstanbul hemodiyaliz tedavisi uygun fiyat seçenekleri ile uzman doktorlar eşliğinde alınabilir.

Hasta eğer hemodiyalize başlamazsa gün geçtikçe hastalığın yarattığı tahribat artar. İştahsızlık, anormal kanamalar, kilo kaybı, bulantı, uykusuzluk gibi birçok semptom ortaya çıkar. Uygun tedavi yapılmazsa hastaneye yatma durumu oluşabilir.

Üre, ürik asit gibi maddeler vücudumuzda tehlikeli derecede birikirse hasta koma haline girebilir. Tüm bu olumsuz durumların önlenmesi için diyaliz seanslarını asla kaçırmamak ve tedavi programına uymak gerekir. Diyaliz makinesine bağlandığında hastanın canı acımaz. Eğer bulantı, baş dönmesi gibi durumlar oluşursa hemen müdahale edilir ve hasta rahatlatılır. İstanbul hemodiyaliz tedavisi haftada belirli günler olduğu için tüm vaktinizi almaz.

Günlük hayatınıza daha rahat bir şekilde devam edebilmeniz için uygun planlama yapılmaya çalışılır. Her gün diyalize bağlanmak zorunda kalmazsınız. Seans bittikten sonra hasta kendini yorgun hissetmez ve hemen ayağa kalkabilir. Diyalize giren hasta kendini daha dinç hisseder ve bulantı, baş dönmesi gibi semptomlar zamanla ortadan kalkar.

İstanbul Hemodiyaliz Tedavisi

Yapay böbrek tedavisi olarak diyaliz makinesi kanınızı tamamen temizleyerek sağlıklı bir vücuda kavuşmanızı sağlar. Tedaviye başlamadan önce her konuda doktor tarafından bilgilendirilirsiniz.

Diyalize başlayan hastaların yaşam kalitesi artar ve hastalığın yol açtığı zorluklar sizin için daha katlanabilir olarak hayatınıza devam edersiniz.

Hemodiyaliz Bakım Planı Nasıl Olmalı?

Böbrek hastaları için kapsamlı tedavi sunan hemodiyaliz uzman doktor kontrolünde gerçekleştirilir. İstanbul hemodiyaliz tedavisi her hastanın durumu farklı olduğundan kişiye özel olarak program hazırlanır.

Uzman doktor hastanın hikayesini dinledikten sonra bir çizelge hazırlar ve tedavi bu çizelgeye uyarak ilerler. Hastanın nasıl bakılması gerektiğini yine uzman doktor belirler. Hastanın kendisi ve yakınları doktorun oluşturduğu program çizelgesine uymalıdır.

Oldukça riskli bir hastalık olduğu için diyaliz seanslarına katılmak ve doktorun tavsiye ettiği bakımları gerçekleştirmek oldukça önemlidir. Hastanın diğer insanlar gibi günlük hayatına normal bir şekilde devam edebilmesini sağlayan tedavi uygun şekilde uygulanmalıdır. Uzman doktor ve hemşire gözetiminde sizin için en doğru yöntem belirlenir.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.