DOLAR 32,3778 -0.19%
EURO 34,7479 -0.01%
ALTIN 2.433,69-0,19
BITCOIN 2019799-2,40%
Çorum
17°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

  • bosmenu
  • bosmenu
  • bosmenu
  • bosmenu
  • bosmenu
  • bosmenu
  • bosmenu
Dropshipping İle Nasıl Para Kazanılır?
44 okunma

Dropshipping İle Nasıl Para Kazanılır?

ABONE OL
1 Haziran 2022 17:23
Dropshipping İle Nasıl Para Kazanılır?
ABONE OL

Çoğalan tüketim toplumu ve beraberinde artan ihtiyaçlara karşılık bulmak için gelişen günümüz teknolojisi her geçen gün online alışveriş talebinde ciddi artışa neden olmaktadır. Bu da “Dropshipping ile nasıl para kazanılır?” sorusunu girişimcilerin odak noktası haline getirmekte.

Sermayesi ve işletme giderleri oldukça düşük olması sebebiyle yaygın olarak tercih edilen bir satış yöntemidir. Piyasaya düşük giriş maliyeti, sıfır stok riski, hızlı e-ticaret, sıfıra yakın kargo ücreti gibi avantajlar çalışma prensibinin daha da benimsenmesine neden olmaktadır.

Satıcı platform üzerinden tedarikçi ile anlaşır ve e-ticaret yöntemini kullanarak seçtiği herhangi bir e-ticaret sitesi üzerinden satışı gerçekleştirerek kazanç elde eder. Tüketicinin ihtiyaçlarına karşılık veren devamlılığı olan, tekrar tekrar ihtiyaç duyulan ürünleri satış listesinde konumlandırarak daha fazla kazanç elde etmekte mümkündür.

Dropshopping (Stoksuz e-ticaret) Nedir?

alisveris

Stoksuz satış modelinde işleyen alıcı ve satıcı arasında köprü kurarak, tedarikçi firma aracılığıyla müşteriye ürünlerin ulaşmasını sağlayan zincirleme e-ticaret satış yöntemine stoksuz e-ticaret yöntemi denir.

Üretim, depolama, kargolama gibi aşamalarla uğraşmadan ticaret yapma şeklidir. Üretim maliyeti açısından çok uyguna gelen, risksiz ticaret yöntemidir. Stoksuz e-ticaret son dönemde ek gelir elde etmek, kendi işini kurmak, kendi işini yönetmek isteyen gençlerin yöneldiği popüler bir ticaret yöntemi haline gelmiştir.

Sermaye Gerekir Mi?

Belirli bir giriş sermayesi olmayan satış modelidir. Satış yapılan platforma üyelik ücreti, tercihe göre otomasyon işini kolaylaştıran yazılım ücreti, ilk siparişler için hesapta hali hazırda bulundurulması gereken düşük bir sermaye dropshipping yapmak için ihtiyaç olan olan bütçeyi oluşturmaktadır.

Sistemin getirdiği maliyetler doğru hesaplanmalı ve yatırım ona göre yapılmalıdır. Her sektörde olduğu gibi bu yöntemde de avantajlar ve dezavantajlar bulunmaktadır. Doğru tedarikçi seçimi başlı başına bir iştir çünkü ürünün eksik veya hatalı gönderimi, doğru paketlenmemesi, zamanında tedarik edilememesi gibi problemlerle karşılaşmak olasıdır. Müşteriye karşı sorumluluk ve kriz yönetimi oldukça önemli olmakla birlikte, risk seviyesinin var olduğunu kabul etmek gerekir. Bu yüzden bütçe planı ve e-ticaret strateji yöntemleri satıcıya uygun şekilde ayarlanmalıdır.

Stoksuz E-Ticaret Karlı Mı?

onlinealisveris

E-ticaret gelişmeye devam ettikçe tüm işletmelerde dijital ticaret aracılığıyla ürün satmayı ve karını daha da arttırmayı hedefliyor. E-ticaret stratejilerinin bazıları ise popülerliğini yitiriyor, son dönemde oldukça tercih edilen dropshipping özellikle de genç girişimcilerin ilgi odağı haline gelmeye başladı.

Öncelikle stoksuz e-ticaret yapmak isteyen girişimcinin bir platform seçmesi gerekmektedir. Seçilen her satış sitesi komisyon ile çalışmakta ve bu yöntemle ticaret yapıldığı içinde kar marjı göstergesi oldukça düşük çıkmaktadır. Girişimci sayısının fazla oluşu rekabet ortamını büyük ölçüde etkilemekte ve burada görev satıcıya düşmekte. Rakip analizi yaparak doğru fiyatla satışı gerçekleştirmek ve müşteri memnuniyetini üst seviyede tutmak gereklidir. Hedef kitlenin temel sıkıntılarına ve ihtiyaçlarına hitap eden mağaza vitrini ve yönlendirilen reklamlar düzenlenmelidir. Tedarik konusunda seçici ve dikkatli olmak, satışların daha da artmasını sağlayarak seçilen platforma göre de oldukça karlı bir iş modeli oluşturmakta.

Dropshipping Aşamaları Nelerdir?

Online alışverişte, fiyat performans açısından yüksek olan ürün seçeneklerine fazlaca yer verilmesi ve ihtiyaçlara kolay yoldan ulaşılabilirlik sağlaması online alışverişe olan talepte her geçen gün artışa neden olmaktadır. Aşamalar sıralandığında;

  • Girişimcilik yapılacak platform seçilir(Amazon, Aliexpress…) ve üyelik işlemleri tamamlanır. Yasal yükümlülüklere uygun hareket edilmelidir.
  • Gösterişli bir web sitesi hazırlamak, mağaza vitrinini oldukça cazip kılacağından önem verilmelidir.
  • Sitede sunulacak içerik listesi için ürün analizi sonrası seçim yapılarak ilgili siteye yüklenmelidir.
  • Rekabet ortamı analizi yapılmalıdır.
  • Sağlam ve güvenilir tedarikçi analizi yapılmalıdır ki müşteriye karşı olan sorumluluk yerine getirilirken sorun çıkması önlenebilsin.
  • Satıcının tercihleri doğrultusunda işi kolaylaştıran yazılımlar da tercih edilebilir.
  • Müşteri kazanmak için farklı sosyal medya ağlarından reklam yapılabilir.

Dropshipping Faydaları Nelerdir?

evdencalisma

Fiziksel bir mağaza ile uğraş gerektirmediğinden stoksuz e-ticaret yöntemi ile iş kurmak oldukça kolaydır. Yüksek karlı ve düşük yatırımlı iş arayışında olan girişimciler için uygun bir iş modelidir. Stoksuz e-ticaretin faydaları sıralandığında;

  • Her yerden yönetimi yapılabilir.
  • Kendi işini kurma ve ek iş imkanı sağlamaktadır.
  • Piyasaya giriş maliyeti oldukça düşüktür.
  • İş yeri ve depo ihtiyacı yoktur. Ürün stoklama gibi endişelere yer vermediğinden evden para kazanma imkanı sağlamaktadır.
  • Kargo ücreti sıfıra yakın düzeydedir. Ürünler tedarikçi tarafından müşteriye kargolanmaktadır.
  • Hızlı e-ticaret sayesinde satıcının işini kolaylaştırır.

Türkiye’ de Stoksuz E-Ticaret Yasal Mı?

Dünya çapında binlerce işletmenin kullandığı stoksuz e-ticaret yöntemi, başka bir şirketin fikri mülkiyeti kullanılmadığı sürece yasaldır. Telif hakkını ihlal eden ürünler satılmıyorsa, marka izinleri alınıyorsa yasa dışı bir duruma imkan vermek mümkün değildir. Satış yapılacak platformun yasal yükümlülüklerine uygun hareket ederek satış işlemlerini gerçekleştirmekte dropshipping yönteminin başlıca kurallarından biridir.

İlginizi çekecek diğer yazılarımız için linke tıklayabilirsiniz hitithaber.com

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
Tüm Yorumlar (1)


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.