DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2049769-2,22%
Çorum
17°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

  • bosmenu
  • bosmenu
  • bosmenu
  • bosmenu
  • bosmenu
  • bosmenu
  • bosmenu
Mobil Trafik Eğitim Tırı Çorum’a Geldi!
45 okunma

Mobil Trafik Eğitim Tırı Çorum’a Geldi!

ABONE OL
1 Haziran 2022 17:32
Mobil Trafik Eğitim Tırı Çorum’a Geldi!
ABONE OL

Mobil trafik eğitim tırı Çorum’a geldi ve öğrencileri ağırlamaya başladı. İçişleri ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın ortak projesi olan bu etkinlikte öğrencilere trafik eğitimi verilmesi hedefleniyor. Bu eğitimler sayesinde çocukların trafik konusunda bilinçlenmesi amaçlanıyor.

trafik eğitim tırı

Tüm Türkiye’yi gezecek olan tırın yeni durağı dünyanın merkezi Çorum oldu. Merkezde bulunan Mimarsinan Ortaokulu önünde yerini alan eğitim tırı 2 gün süreyle öğrencilere trafik eğitimi verecek. Çorum’da bulunan diğer okulları da gezecek olan tırın eğitim sürecinde farkındalık oluşturması bekleniyor.

Mobil Trafik Eğitim Tırı İlgi Odağı Oldu

trafik eğitim tırı

Eğitim tırının Çorum’a gelmesinin ardından hem öğrencilerin hem de vali ve il emniyet müdürünün ilgisi yoğun oldu. Tırın Mimarsinan Ortaokulu önünde eğitimlere başlamasının ardından Vali Yardımcısı Tamer Orhan ve İl Emniyet Müdürü Mehmet Gülser çalışmaları yakından izledi.

Tırın içini gezen ve eğitimler hakkında bilgi alan Vali Yardımcısı Tamer Orhan daha sonra okul bahçesinde kurulan eğitim alanını gezdi. Buralarda incelemelerde bulunan Orhan, öğrencilerle ve çalışmalarla yakından ilgilendi.

mobil trafik eğitim tırı

Okul bahçesinde başlatılan trafik eğitimlerine trafik polisleri de eşlik etti. Öğrenciler akülü araçları trafik polislerinin de yardımı ile eğitim parkurunda, trafik kurallarına uygun şekilde sürdüler. Eğlenceli ve öğretici anlar öğrencilerin yüzlerine yansıdı. Etkinlik sonunda öğrencilere başarı belgesi ve düdük hediye edildi.

Eğitimleri yakından takip eden Vali Yardımcısı Tamer Orhan, çocuklara temelden trafik eğitim verilmesinin önemine dikkat çekti. Eğitimlerde öğrencilere emniyet kemerinin önemi ve kullanılması gerektiği öğretildi. Ayrıca yayalara öncelik verilmesi gerektiğinin eğitimi de öğrencilere aktarıldı. Mobil trafik eğitim tırı 2 gün daha Çorum’daki öğrencilere eğitim sağlayacak.

Çorum haberlerini ilk siz öğrenmek istiyorsanız hitithaber.com ailesini ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.