Facebook
Instagram
Çorum Haberleri
Çorum
HAFİF YAĞMUR
19°
ANASAYFA Eğitim Çorum'da Hacı Adaylarına Yönelik Hac Hazırlık Kursu Düzenlendi

Çorum'da Hacı Adaylarına Yönelik Hac Hazırlık Kursu Düzenlendi

Çorum'da hacı adayları için özel olarak düzenlenen hac hazırlık kursu, hacı adaylarının ibadetlerini daha sağlıklı ve doğru bir şekilde yerine getirmelerine yardımcı olacak.
Çorum'da Hacı Adaylarına Yönelik Hac Hazırlık Kursu Düzenlendi

Çorum'da 2024 Yılı Hac Hazırlık Kursu Düzenlendi

Çorum'da, 2024 yılında kutsal topraklara gidecek olan hacı adaylarına yönelik müftülük toplantı salonunda Hac Hazırlık Kursu düzenlendi.

Toplantı salonunda düzenlenen Hac Hazırlık Kursu'nda hacı adaylarına kutsal topraklarda yapacakları ibadetler hakkında detaylı bilgiler verildi. Kurs kapsamında hacı adaylarına hac ibadetlerinin nasıl yerine getirilmesi gerektiği, tavaf, say, Arafat, Mina gibi önemli ibadetlerin nasıl yapılacağı üzerinde duruldu. 

Ayrıca, hac süresince giyilmesi gereken ihramın ne anlama geldiği ve nasıl kullanılması gerektiği konusunda da detaylı bilgiler paylaşıldı. Hacı adaylarına dualar öğretildi ve manevi yönden destek olmak amacıyla motivasyonel konuşmalar gerçekleştirildi. Toplantı sonunda, hacı adaylarına bol bol dua edilerek kutsal topraklara sağlık ve huzur içinde gitmeleri temenni edildi.

İl Müftüsü Şahin Yıldırım'ın Konuşması

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan etkinlikte konuşan İl Müftüsü Şahin Yıldırım, hac ibadetinin zor ve sabır gerektiren bir ibadet olduğunu vurgulayarak hacı adaylarından Gazze, Filistin, Doğu Türkistan ve tüm İslam alemi için dua etmelerini istedi.

İl Müftü Yardımcısı Adem Aygül'ün Vurguları

İl Müftü Yardımcısı Adem Aygül ise konuşmasında, hac yolculuğu sırasında hacı adaylarının birbirlerine destek olmaları gerektiğini belirterek kardeşlik ve birlik duygularının güçlenmesi gerektiğini ifade etti ve dualarının kabul olması temennisinde bulundu.

İl Müftü Yardımcısı Fatih Kaya ise hac ibadetinin bireysel olmadığını, toplum ve tüm insanlık için dua etme ve hayır işleri yapma fırsatı olduğunu vurgulayarak kutsal topraklarda dualarını tüm insanlığın huzuru ve refahı için yükseltmelerini dile getirdi.

İl Müftü Yardımcısı Dr. Fazıl Saraç tarafından Hac ve Umre menasikleri uygulamalı olarak anlatılırken, kadınlara özel oturumda Uzman Vaiz Fatma Nur Erdem tarafından kadınlara yönelik konular ele alındı ve program sona erdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Yanlış Kişiyi Defnettiler! - Morgda Ortaya Çıkan Gerçek!

Yanlış Kişiyi Defnettiler! - Morgda Ortaya Çıkan Gerçek!