Facebook
Instagram
Çorum Haberleri
Çorum
HAFİF YAĞMUR
19°
ANASAYFA Genel 20 milyon öğrenci yaz tatiline giriyor!

20 milyon öğrenci yaz tatiline giriyor!

MEB'e bağlı ilk ve ortaöğretim kurumlarında 20 milyondan fazla öğrenci 14 Haziran'da karne alacak. Öğrencilerin sosyal etkinlikleri de karnelerine yansıtılacak. 2023-2024 eğitim yılı 11 Eylül'de başlayacak.
20 milyon öğrenci yaz tatiline giriyor!

MEB'e Bağlı Okullarda 20 Milyon Öğrenci Karne Heyecanı Yaşıyor

Milli Eğitim Bakanlığına (MEB) bağlı ilk ve ortaöğretim kurumlarındaki 20 milyondan fazla öğrenci, 14 Haziran'da karne alarak yaz tatiline girecek.

MEB'in belirlediği takvime göre, 2023-2024 eğitim öğretim yılının ilk ders zili 11 Eylül 2023'te 74 bin okulda çaldı.

Öğrencilerin sosyal etkinlikleri de artık karnelerinde yer alacak ve bu etkinlikler 4 ana düzeyde değerlendirilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı öğrencilere özel tasarlanmış karnelerle detaylı değerlendirmelerin yapılmasını istedi ve bu yeni uygulama öğrencilere sosyal etkinliklerindeki performanslarını gösterme fırsatı verecek.

Bakanlık, bu yıl eğitim-öğretim sürecinde sınıf tekrarı, devamsızlık ve geçme şartları gibi konularda değişikliklere gitti ve öğretmenlere yönelik eğitim programları da düzenledi.

Yeni düzenlemeler doğrultusunda, öğrencilerin sınıf geçme kriterleri değişirken, liselerde devamsızlık kuralları ve sınıf tekrarı uygulamaları da yeniden düzenlendi.

Yeni eğitim öğretim yılında Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında hazırlanan yeni müfredat uygulanacak ve öğretmenlere yönelik eğitim kursları düzenlenecek.

Müfredat eğitimi kapsamında 720 bin öğretmenin mesleki çalışma döneminde eğitim alması sağlanacak ve yaz döneminde 20 bin sözleşmeli öğretmen atanacak.

Yaz aylarında yapılacak sözlü sınavlar için objektif kriterler belirlenirken, kademeler arası geçiş sınavları ve yerleştirme süreçleri de planlanmış durumda.

2024-2025 eğitim-öğretim yılının ise 9 Eylül 2024'te başlaması öngörülüyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Osmancık'ta Fabrika İşçi Koğuşunda Çıkan Yangın Kontrol Altına Alındı, Maddi Hasar Oluştu

Osmancık'ta Fabrika İşçi Koğuşunda Çıkan Yangın Kontrol Altına Alındı, Maddi Hasar Oluştu