DOLAR 32,3841 0.18%
EURO 34,9961 -0.26%
ALTIN 2.324,800,24
BITCOIN 2267013-0,70%
Çorum
15°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

  • bosmenu
  • bosmenu
  • bosmenu
  • bosmenu
  • bosmenu
  • bosmenu
  • bosmenu
Çorumlu Şoförler Türkiye’nin Gündeminde
85 okunma

Çorumlu Şoförler Türkiye’nin Gündeminde

ABONE OL
1 Haziran 2022 17:32
Çorumlu Şoförler Türkiye’nin Gündeminde
ABONE OL

Geçtiğimiz günlerde özellikle İstanbul’u etkisi altına alan fırtınada sıcak görüntüler de elde edildi. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde 2 metrobüs dört motor kuryeyi fırtınadan korumak için kendilerini siper ettiler. O sırada köprüde olan bir vatandaşın kamerasına yansıyan bu görüntüler bir anda ülkenin gündemine oturdu.

Daha sonradan edinilen bilgilerde o kahramanların Çorumlu şoförler olduğu anlaşıldı. Bunun üzerine herkesin dile getirdiği “Çorumlunun yaptığını herkes yapamaz” cümlesi akıllara geldi.

Türkiye ve İstanbul geçtiğimiz günlerde çok sert bir fırtına ile karşı karşıya kaldı. Şiddetli rüzgarlar lodosa döndü ve birçok ilde çatılar uçtu, minareler yıkıldı ve ağaçlar zarar gördü. Ölü ve yaralıların da olduğu felakette iç ısıtan görüntüler de elde edildi. İnsanlığın ölmediğini gösteren görüntüler İstanbul’dan tüm Türkiye’ye yayıldı.

Çorumlu Şoförler Gurur Kaynağı Oldu

Çorumlu şoförler

Fırtınanın şiddetli olduğu anlarda 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nden geçmeye çalışan 4 motor kuryenin imdadına 2 metrobüs yetişti. Motor kuryeleri aralarına alan şoförler kuryelerin rüzgardan etkilenerek savrulmasını engelledi. Karşıya kadar motor kuryeleri koruyan şoförlerin ikisinin de Çorumlu olduğu anlaşıldı.

Çorum’un Kargı ilçesinden oldukları öğrenilen Osman Yurtseven ve Adem Çalışkan yaptıkları ile herkesin gönlünde yer edindiler. Çorumlu hemşerilerimiz bizlerin gururu olarak ülkede sıcak görüntülere neden oldular. İyilikleri ve yaptıkları ile herkese örnek olan Çorumlu şoförler bir kez daha “Çorumlunun yaptığını herkes yapamaz” dedirtti.

Çorumlu şoförler

Metrobüslerin arkasından gelen bir otomobilden çekilen görüntüler kara günde iç ısıtan görüntüler olarak her yerde paylaşıldı. İlk olarak Osman Yurtseven’in olaya müdahale ettiği öğrenildi. Polislerin kuryeleri durduğunu ve zor anlar yaşadığını gören Yurtseven “bizim yapabileceğimiz bir şey var mı” diye sordu. Bunun üzerine polis ekipleri “rüzgarı engelleme ihtimaliniz var mı?” sorusunu yöneltti.

Arkadan gelen bir diğer metrobüs ile işi çözebileceklerini ifade eden Çorumlu şoför gönülleri ısıtan o hikayenin de temellerini atmış oldu. Bir diğer metrobüsün de gelmesi ile kuryeler sağ salim karşı tarafa götürüldü. Bir diğer Çorumlu şoför Adem Çalışkan’da kendisinin bir motor kullanıcısı olduğunu ifade etti. Kuryelerin zor durumda olduğunu gördüğünü ve yardım etmek istediğini söyledi.

Sayfamızdaki diğer haberlere göz atmak için hitithaber.com buraya tıklayabilirsiniz.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.