Facebook
Instagram
Çorum Haberleri
Çorum
HAFİF YAĞMUR
20°
ANASAYFA Yerel Osmancık'ta Yağışlar Menfezleri Etkisiz Hale Getirdi, Bölge Sakinleri Endişeli

Osmancık'ta Yağışlar Menfezleri Etkisiz Hale Getirdi, Bölge Sakinleri Endişeli

Çorum'un Osmancık ilçesindeki karayolundaki menfezin işlevsiz hale gelmesi bölge sakinlerini endişelendiriyor. Yağmur suyu tahliyesi sorunu giderilmeli.
Osmancık'ta Yağışlar Menfezleri Etkisiz Hale Getirdi, Bölge Sakinleri Endişeli

Osmancık'ta Menfez Sorunu Gündemde

Çorum’un Osmancık ilçesinde, D-100-E-80 karayolu üzerinde bulunan menfezlerden biri artık işlevini yerine getiremiyor.

Bölge halkı, yağmur suyu menfezinin neden işlevsiz hale geldiğini merak ediyor ve endişeli bir şekilde durumu değerlendiriyor.

Son zamanlarda yaşanan şiddetli yağışlar, Osmancık'ta olumsuz etkilere neden oldu ve çevredeki köyleri de etkisi altına aldı.

Gökyüzünden gürleyen şiddetli yağmurla birlikte ceviz büyüklüğünde dolu yağmaya başladı ve çevredeki dereleri taşıyarak yolları adeta çamur deryasına çevirdi.

Şiddetli yağışın etkili olduğu köylerde, Konaca ve Alibey köylerinde çaylar taşarken, yolların ulaşıma kapandığı görüldü.

İlçe merkezinde ise bağlara ve Küçük Sanayi sitesindeki araçların kaportalarına zarar veren yağmur ve dolu, ciddi maddi hasarlara neden oldu.

Son yaşanan sağanak yağışla birlikte Çiftlikler Mahallesi Gökbel Bağları mevkiinde bulunan menfezlerden biri, henüz belirlenemeyen bir sebep yüzünden yağmur suyunu tahliye edemedi.

Yol kenarında biriken yağmur sularının tahliye edilememesi, bölge sakinlerini endişelendirirken, "D-100 -E-80 karayolu da trafiğe kapanacak bir durumla karşı karşıya kalabilirdi." şeklinde endişelerini dile getiriyorlar.

Araç muayene istasyonu karşısındaki menfezin kaybolması ise bölge halkını tedirgin ediyor ve konunun bir an önce çözüme kavuşturulmasını talep ediyorlar.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
CHP Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız: "73 Köy Afet Bölgesi İlan Edilmeli"

CHP Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız: "73 Köy Afet Bölgesi İlan Edilmeli"