Facebook
Instagram
Çorum Haberleri
Çorum
HAFİF YAĞMUR
20°
ANASAYFA Yerel Mecitözü'nün Doğla Köyü'nde Bamyanın Kilosu 200 TL!

Mecitözü'nün Doğla Köyü'nde Bamyanın Kilosu 200 TL!

Çorum'un Mecitözü İlçesi Doğla Köyü'nde çiçek bamyası üretimiyle ün salan köyde herkes bamya yetiştiriyor. Kilosu 200 TL'den satılan bamya, ekonomiye katkı sağlıyor.
Mecitözü'nün Doğla Köyü'nde Bamyanın Kilosu 200 TL!

Çorum’un Mecitözü İlçesi Doğla Köyü’nde Çiçek Bamya Üretimi Hız Kesmeden Devam Ediyor

Çorum’un Mecitözü ilçesine bağlı Doğla Köyü’nde yetiştirilen ünlü çiçek bamya, popülerliğini koruyarak tanınmaya devam ediyor.

Doğla Köyü, bamya üretiminde Kargı İlçesi kadar iddialı olduğunu kanıtlıyor.

Mecitözü'nde birçok köyde bamya üretimi her geçen yıl artarken, Doğla Köyü özellikle çiçek bamyası ile ün kazanmış durumda.

Doğla köyünde bulunan 300 hanelik nüfus, özellikle Sultaniye cinsi bamya yetiştiriciliğine odaklanmış durumda.

Köylüler tarafından yetiştirilen bamyalar çiçek halinde toplanıp, marketlerde ve pazarlarda kilosu yaklaşık 200 TL'ye satılmaktadır.

Mecitözü Dernekleri Federasyonu Başkanı ve aynı zamanda Mecitözü Öz Bölgesi Köyleri Dernek Başkanı Ömer Aydoğdu, bamya üreticilerini tarlada ziyaret ederek üreticilerle görüşüp, üretim potansiyeli hakkında bilgi edinmektedir.

Doğla Köyü sakinlerinden Melek Aykaç ve Zekiye Yorulmaz, köylerinde domates, biber, salatalık, mısır, pancar, fasulye, patates, kavun-karpuz, soğan gibi sebzelerin yetiştirildiğini ancak bamyanın en fazla üretildiği ürün olduğunu belirtti.

Bamya üreticileri, köyde neredeyse herkesin çiçek bamya ektiğini ve kendi ihtiyaçlarını karşıladıklarını, ayrıca fazla ürettikleri bamyayı satarak ekonomiye katkı sağladıklarını vurguladı.

Melek Aykaç ve Zekiye Yorulmaz, her gün taze çiçek bamya topladıklarını ve bunların bir kısmını taze, bir kısmını ise kurutulmuş olarak sattıklarını ifade etti; taze bamyanın kilosunun 200 TL, kuru bamyanın ise 1500-2000 TL arasında alıcı bulduğunu belirtti.

Doğla Köyü'nden bir üretici olan Fatma Uysal, yıllardır sebze üretimi ile uğraştıklarını ve bölgede bol miktarda kaliteli bamya yetiştiklerini dile getirerek, bamya üretiminin zahmetli olduğunu ancak sağlık açısından oldukça değerli olduğunu söyledi.

Uysal, günümüzde genç çiftçi sayısının azaldığına dikkat çekerek, gençlere sebze-meyve yetiştirmelerini özellikle de bamya üretmelerini tavsiye etti ve köylerinde çok kaliteli bamyanın yetiştiğini vurguladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Sungurlu'da Polis Ekipleri Geniş Kapsamlı Denetim Gerçekleştirdi

Sungurlu'da Polis Ekipleri Geniş Kapsamlı Denetim Gerçekleştirdi