Facebook
Instagram
Çorum Haberleri
Çorum
HAFİF YAĞMUR
20°
ANASAYFA Yerel İskilip Halkının Bağışladığı Uçak Maketi Restore Edildi ve Yeniden Yerine Konuldu

İskilip Halkının Bağışladığı Uçak Maketi Restore Edildi ve Yeniden Yerine Konuldu

Çorum İskilip ilçesinde halkın topladığı paralarla bağışlanan temsili uçak restore edilerek tekrar yerine yerleştirildi. İskilip halkı devlet ve millete bağlılığını simgeliyor.
İskilip Halkının Bağışladığı Uçak Maketi Restore Edildi ve Yeniden Yerine Konuldu

İskilip Halkı Tarafından Bağışlanan Temsili Uçak Tekrar Yerine Konuldu

Milli Mücadele döneminde Çorum'un İskilip ilçesi sakinleri tarafından toplanan paralarla satın alınan ve Türk Hava Kurumuna bağışlanan temsili uçak, restore edildikten sonra tekrar yerine konuldu.

İskilip Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, İskilip ilçesinde yaşayan vatandaşların para toplayarak satın aldıkları "İskilip" adlı uçağın Türk Hava Kurumuna bağışlandığı belirtildi.

Şehitlik Anıtı'na maket uçak koyma kararı alan İskilip Belediyesi, ilçe halkının devlet ve millete olan bağlılığının bir simgesi olarak bu adımı attı.

2004 yılından itibaren ilçede bulunan ve sembol haline gelen uçak maketi, 2020 yılında bakım için alındığı yerden alınarak restore edildi.

İskilip Belediye Başkanı İsmail Çizikci, İskilip halkının devlet ve millete her zaman destek olduğunu vurgulayarak, uçağın önemine dikkat çekti.

Çizikci, "Biz İskilipliler olarak, atalarımızın Milli Mücadeleye verdiği destek ve gösterdiği fedakarlığı asla unutmuyoruz. Bu anlamlı bağışı hatırlamak ve gelecek nesillere aktarmak bizim için gurur vericidir." dedi.

Yenilenen uçak maketinin, Milli Mücadele ruhunu yaşatacağını ve gelecek kuşaklara ilham kaynağı olacağını belirten Çizikci, bu tarihi mirasın korunmasının önemine değindi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Çorum'da Otomobil Devrildi: Bir Kadın Hayatını Kaybetti, 2 Yaşındaki Kızı Ağır Yaralı!

Çorum'da Otomobil Devrildi: Bir Kadın Hayatını Kaybetti, 2 Yaşındaki Kızı Ağır Yaralı!