Facebook
Instagram
Çorum Haberleri
Çorum
HAFİF YAĞMUR
20°
ANASAYFA Yerel Dodurga'daki Maden İşçileri, Ücretsiz İzne Karşı Direnişte!

Dodurga'daki Maden İşçileri, Ücretsiz İzne Karşı Direnişte!

Çorum'un Dodurga ilçesindeki Alpagut Linyit Kömür işletmesinde işçiler, patronun ücretsiz izne çıkarma planına karşı yeraltında eylemde.
Dodurga'daki Maden İşçileri, Ücretsiz İzne Karşı Direnişte!

“Bu Ocak Bizim Ekmeğimiz”

Çorum'un Dodurga ilçesindeki Alpagut Linyit Kömür işletmesinde işçiler, patronun 6 aylık ücretsiz izne çıkarma kararına karşı eylemlerini yer altında sürdürüyor.

Alpagut Linyit Kömür işletmesinde çalışan 84 işçi, 9 Mayıs'tan bu yana eylemlerini sürdürüyor ve sendikalı oldukları gerekçesiyle 6 aylık ücretsiz izne çıkartılmak istediklerini belirtiyor.

İşçiler, maden ocağına inerek eylemlerini sürdürürken, patronların kendilerini yıldırmaya çalıştığını ancak bu mücadeleden vazgeçmeyeceklerini vurguluyorlar ve "Bu ocak bizim ekmeğimiz, aşımız, evimiz yuvamızı sonuna kadar da direnip hakkımızı alacağız" diyorlar.

Maden Sendikası'ndan Madencilere Destek

Devrimci Maden Sendikası Temsilcisi ise işçilere destek mesajı vererek, "Siz ekmeğinize aşınıza sahip çıkıyorsunuz, ocağınız kapanmasın diye mücadele ediyorsunuz. Patronun oyunlarına rağmen kendi haklarınızı savunmaktan vazgeçmiyorsunuz" diyor.

İşçilerden Hakkı Kılıç ise, "ODAŞ Yel Enerji'ye bağlı Dodurga-Alpagut Maden Ocağındayız ve işveren bizi 6 ay süreyle izne çıkarma ve ocağı kapatma niyetinde. Biz ise 13 gündür burada direniyoruz, sesimizi duyurmak için mücadele ediyoruz. Ekmeğimiz için, aşımız için, her şeyimiz için sendikayla birlikte buradayız" diyerek kararlılıklarını dile getiriyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Çorum Milletvekili Vahit Kayrıcı, Ahlatcı Çorum FK'nın Deplasman Giderlerine 250 Bin Lira Destek Sağladı

Çorum Milletvekili Vahit Kayrıcı, Ahlatcı Çorum FK'nın Deplasman Giderlerine 250 Bin Lira Destek Sağladı