Facebook
Instagram
Çorum Haberleri
Çorum
HAFİF YAĞMUR
19°
ANASAYFA Yerel Çorum'daki Budaközü Vadisi, İlkbaharda Doğa Tutkunlarını Kendine Çekiyor

Çorum'daki Budaközü Vadisi, İlkbaharda Doğa Tutkunlarını Kendine Çekiyor

Çorum'un Boğazkale ilçesindeki Budaközü Vadisi, doğa tutkunlarını cezbeden eşsiz bir doğa yürüyüş rotası. UNESCO mirası Hattuşa Antik Kenti'nin yakınında yer alıyor.
Çorum'daki Budaközü Vadisi, İlkbaharda Doğa Tutkunlarını Kendine Çekiyor

Budaközü Vadisi, Çorum'un Doğal Güzelliklerini Ziyaretçilerine Sunmaya Devam Ediyor

Çorum'un Boğazkale ilçesinde bulunan Hattuşa Antik Kenti yakınlarındaki Budaközü Vadisi, doğa severleri ilkbahar aylarında etkileyici bir yolculuğa çıkarıyor.

Budaközü Vadisi, ilkbahar aylarında doğanın uyanışını en güzel şekilde yansıtan bir güzellik sunmaktadır. Burada yürüyüş yaparken kuş cıvıltıları eşliğinde taze yeşillikleri ve rengarenk çiçekleri görebilir, temiz havayı içinize çekebilirsiniz. Hattuşa Antik Kenti'nin tarihi atmosferiyle birleşen bu doğa harikası vadi, ziyaretçilerine unutulmaz anılar biriktirme fırsatı sunmaktadır. 

Yolculuğunuz sırasında vadideki şırıl şırıl akan derenin sesi eşliğinde huzur bulacak, fotoğraf tutkunları ise muhteşem manzaraları ölümsüzleştirebileceklerdir. Budaközü Vadisi, keşfedilmeyi bekleyen doğal güzellikleriyle ziyaretçilerini büyülemeye devam ediyor.

Budaközü Vadisi, Hitit Yolu'na Dahil Edildi

Çorum Valiliği tarafından "Güneş kursunun izinde" sloganıyla başlatılan Hitit yolu yürüyüş ve bisiklet parkurları arasına 385 kilometrelik uzunluğuyla öne çıkan Budaközü Vadisi de dahil edildi.

Doğa Tutkunları ve Fotoğrafçıları için İdeal Bir Rota

Yazır Deresi'nin geçtiği vadi, asma köprüleri, su geçişleri, mağaraları ve ahşap yürüyüş platformlarıyla doğaseverler ve fotoğraf tutkunlarını cezbediyor.

Budaközü Vadisi'nde yapılan doğa yürüyüşlerinin ardından ziyaretçiler, 8 bin yıllık tarihe tanıklık etmek için Hattuşa Antik Kenti ve Yazılıkaya Açık Hava Tapınağı'nı keşfedebiliyor.

Doğa Kulübü'nden Ümit Tiryaki, vadinin doğal güzellikleriyle göz kamaştırdığını belirterek, "İbikçam Göleti'nden başlayıp Hattuşa Antik Kenti'ne kadar yürüyoruz ve harika manzaralarla karşılaşıyoruz." dedi.

Vadiye hayran kalan diş hekimi Sabriye Bolat, buranın doğal yapısının korunduğunu ve muhteşem manzaralar sunduğunu vurgulayarak, tekrar gelmeyi istediğini ifade etti.

Budaközü Vadisi'ni ziyaret eden 11 yaşındaki Mehmet Ayaz Eskizara da vadinin güzelliğine hayran kaldığını belirterek, herkesin bu doğal güzelliği görmesi gerektiğini dile getirdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İskilip'te Yeni Sigara Bıraktırma Polikliniği Hizmete Girdi, Kaymakam Polat Uyardı

İskilip'te Yeni Sigara Bıraktırma Polikliniği Hizmete Girdi, Kaymakam Polat Uyardı