Facebook
Instagram
Çorum Haberleri
Çorum
HAFİF YAĞMUR
20°
ANASAYFA Yerel Çorum'da 3 Metreye Ulaşan Kenevirler Şaşırttı!

Çorum'da 3 Metreye Ulaşan Kenevirler Şaşırttı!

Amasya Üniversitesi ve ARS Biyoteknoloji San. Tic. Ltd. Şti. iş birliğiyle yürütülen endüstriyel kenevir yetiştirme projesi hakkında bilgiler verildi. Kenevirlerin hasat zamanı yaklaşıyor.
Çorum'da 3 Metreye Ulaşan Kenevirler Şaşırttı!

Amasya Üniversitesi ve ARS Biyoteknoloji San. Tic. Ltd. Şti. Endüstriyel Kenevir Yetiştiriciliği Çalışmalarına Devam Ediyor

Üniversite-Sanayi iş birliği çerçevesinde, Amasya Üniversitesi Rektörlüğü ve ARS Biyoteknoloji San. Tic. Ltd. Şti. ortaklığında yürütülen endüstriyel kenevir yetiştiriciliği çalışmaları devam ediyor.

Çorum Mecitözü İlçesi Pınarbaşı Köyü'nde nisan ayında gerçekleştirilen kenevir tohumu ekiminin ardından, kenevir bitkilerinin boyu neredeyse 3 metreye yaklaştı.

Kenevirlerin bakımı, Amasya Üniversitesi işbirliği ve öğrencilerin katılımıyla sürdürülüyor.

Endüstriyel kenevirlerin ağustos sonu ya da eylül başında hasat edilmesi planlanıyor.

Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hakkı Turabi, yaptığı açıklamada, “Üniversitemiz öğretim üyelerinden Prof. Dr. Aliye Aras'ın liderliğinde, geçtiğimiz nisan ayında Çorum Valiliği, Mecitözü Kaymakamlığı, Çorum İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile ARS Biyoteknoloji San. Tic. Ltd. Şti. ile birlikte kenevir ekimi gerçekleştirmiştik.

Kenevirlerin hasat zamanı yaklaşıyor ve personelimiz ile öğrencilerimiz bitkilerin gelişimini titizlikle takip ediyorlar.

Amasya Üniversitesi olarak, milletimize, bayrağımıza ve devletimize hizmet edecek her türlü projede yer alacağız ve bu projeleri başarıyla tamamlayacağız.

Ekimini gerçekleştirdiğimiz endüstriyel kenevirleri ülkemizin yararına katkı sağlayacak şekilde değerlendirmeye kararlıyız” şeklinde konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Hamas Lideri İsmail Haniye Tahran'da Suikasta Uğradı - Hayatını Kaybetti

Hamas Lideri İsmail Haniye Tahran'da Suikasta Uğradı - Hayatını Kaybetti