Facebook
Instagram
Çorum Haberleri
Çorum
HAFİF YAĞMUR
20°
ANASAYFA Yerel Alaca'da Belediye Karasinek ve Sivrisinekle Mücadeleye Hız Veriyor

Alaca'da Belediye Karasinek ve Sivrisinekle Mücadeleye Hız Veriyor

Çorum'un Alaca ilçesinde belediye ekipleri, karasinek ve sivrisineklerle mücadelede dere yatağı ve gübrelik alanlarda ilaçlama çalışmalarını hızlandırıyor.
Alaca'da Belediye Karasinek ve Sivrisinekle Mücadeleye Hız Veriyor

Alaca Belediyesi Karasinek ve Sivrisinek ile Mücadele Ediyor

Çorum'un Alaca ilçesinde belediye ekipleri, karasinek ve sivrisineğin en büyük üreme kaynakları olan dere yatağı ve gübrelik alanlarda mücadele çalışmalarını yoğun şekilde sürdürüyor.

Alaca Belediyesi, halk sağlığını tehdit eden sinek, sivrisinek ve larvalara karşı ilaçlama çalışmalarına hız verdi ve vatandaşların sağlığını korumak adına önlem almaya devam ediyor.

Belediye ekipleri, havaların ısınmasıyla birlikte genel ilaçlama çalışmalarına hız vermiş olup, rögar ve sulak bölgelerde larva mücadelesini gerçekleştirdikten sonra akşam ve sabah saatlerinde uçkun mücadelesine odaklanmış durumda.

Mesire alanları, parklar, çocuk oyun alanları ve yeşil alanlar gibi halkın yoğun olarak kullandığı bölgelerde de zehirli kenelere karşı ilaçlama yapılarak vatandaşların güvenliği sağlanmaya çalışılıyor.

Belediye ekipleri, vatandaşlardan gelen taleplere anında yanıt vererek, sivrisineklerin ürediği su birikintisi olan yerlerde ve derelerde sivrisineklerle mücadele ediyor.

Sivrisineklerin su birikintilerinden ürediğini belirten yetkililer, vatandaşların bahçelerinde ve çevrelerinde durgun su birikintilerine izin vermemeleri konusunda uyarılarda bulunarak, herkesin bu konuda duyarlı olması gerektiğini vurguluyor.

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte kara sinek, sivri sinek, larva ve diğer haşerelerin çoğalmasını engellemek amacıyla belediye ekipleri, periyodik olarak tüm mahalleleri ilaçlayarak şehir genelindeki kanalları ve göletleri düzenli aralıklarla ilaçlıyor.

Çöp konteynerleri, Alaca deresi ve park alanları gibi riskli bölgelerde düzenli ilaçlama çalışmalarını sürdüren ekipler, vatandaşların da desteğinin önemli olduğunu vurgulayarak, evsel atıkların düzgün bir şekilde bertaraf edilmesi gerektiğini belirtiyor.

Belediye ekipleri, vatandaşların alacakları basit önlemlerle vektörel mücadeleye katkı sağlayabileceğini ve bu sayede daha etkili sonuçlar elde edilebileceğini ifade ederek, herkesin çevreye duyarlı davranması gerektiğini söylüyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Çorum FK Yıldız Futbolcuyu Renklerine Bağlamaya Çok Yakın!

Çorum FK Yıldız Futbolcuyu Renklerine Bağlamaya Çok Yakın!