DOLAR 32,4900 -0.17%
EURO 34,9679 0.33%
ALTIN 2.438,660,65
BITCOIN 20972220,06%
Çorum
26°

KAPALI

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

  • bosmenu
  • bosmenu
  • bosmenu
  • bosmenu
  • bosmenu
  • bosmenu
  • bosmenu
Çorum’un İyilik Ustası | Yaralı Köpeğin Tedavisi İçin 170 Km Yol Gitti
  • Hitit Haber
  • Genel
  • Çorum’un İyilik Ustası | Yaralı Köpeğin Tedavisi İçin 170 Km Yol Gitti
41 okunma

Çorum’un İyilik Ustası | Yaralı Köpeğin Tedavisi İçin 170 Km Yol Gitti

ABONE OL
1 Haziran 2022 17:29
Çorum’un İyilik Ustası | Yaralı Köpeğin Tedavisi İçin 170 Km Yol Gitti
ABONE OL

“İnsanlık ölmemiş” dedirten bu haberimiz Çorum’un Osmancık ilçesinde gerçekleşti. Bir aracın kazara çarptığı Ateş isimli köpeğin durumunu gören Salih Açık isimli kaporta ustası onu o şekilde ölüme terk edemedi. Dükkanının önünde baktığı köpeğini dikkatli şekilde arabasına alan kaporta ustası 170 km uzaklıktaki veteriner kliniğine götürerek tedavisini yaptırdı.

Osmancık ilçesi Küçük Sanayi Bölgesi’nde kaporta ustası olan Salih Açık, dükkanının önünde Ateş ismini verdiği yavru köpeği besliyordu. Bir aracın kazara çarptığı yavru köpek ağır yaralandı ve büyük bir acı çekmeye başladı. Bunu gören merhametli kaporta ustası yavru köpeği kucakladığı gibi veteriner kliniğe götürdü.

çorumlu kaporta ustası hitithaber

İlk başta Çorum Belediyesi‘nin hayvan barınağına giden Açık ve yavru köpeği orada yetkili veterinere ulaşamadı. Edinilen bilgilerde veterinerin bir yakınının cenazesi olduğu ve bu nedenle barınakta olmadığı öğrenildi. Bunun üzerine Çorum’un iyilik ustası ve yavru köpeği 170 km uzaklığındaki Samsun Atakum’da bulunan bir veteriner kliniğinin yolunu tuttu.

Yaralı Köpeğin Tedavisi Samsun’da Yapıldı

çorumlu kaporta ustası hitithaber

170 km yol kat edildikten sonra Samsun’un Atakum ilçesine giden Açık, hemen yavru köpeğini veteriner hekime teslim etti. Vakit kaybedilmeden tedavi altına alınan yavru köpeğin yaraları temizlenerek gerekli müdahaleler yapıldı. Yapılan müdahalelerde köpeğin kalçasında ve bacaklarında kırıklar olduğu tespit edildi.

Yavru köpeğin sağlığına kavuşabilmesi için yapılan operasyonla Ateş’in kırık bacağına platin takıldı. Veteriner hekimden alınan bilgilerde köpeğin sağlığının iyi olduğu öğrenildi.

Ameliyat Masraflarını Cebinden Ödedi

Yaralı köpeğin tedavisi 5 bin lira tuttu. Bu ücretin bir kısmını cebinden ödeyen merhametli kaporta ustası, geri kalan kısmını da 2 arkadaşının tamamladığını ifade etti. Konuyla ilgili konuşan Açık, şunları söyledi.

” İş yerimizde, Ateş ismini verdiğimiz küçük yavru bir köpeği besliyorduk. Geçtiğimiz günlerde dükkanın önünde istenmeyen bir kaza meydan geldi. Osmancık’ta röntgen çektirme imkanımız olmadığı için yavru köpeği Samsun’a götürerek tedavisini yaptırdık. Kalça kemiğindeki kırık tedaviye cevap vermediği için platin taktırarak tedavisi tamamlandı. Ateş 5 gün veteriner kliniğinde kaldı. Sonra Ateş’i alıp evime getirdim. Veterinerin bize anlattıklarını uygulayarak evde tedavisini sürdürüyoruz. Tedavisi bitmek üzere, inşallah yakında tamamen sağlığına kavuşacak. Yavru köpeği ölüme terk edemezdim. Tedavisini yaptırarak vicdan azabından kurtuldum, gönlüm rahatladı. Bundan sonra Ateş’i ölene kadar yanımdan ayırmayacağım. Ameliyat ve tedavisi için destekte bulunan arkadaşlarım Kemal Erdem ve Yüksel Atalay’a teşekkür ederim.”

çorumlu kaporta ustası hitithaber

Biz de hitithaber.com ailesi olarak minik dostumuz Ateş’e acil şifalar diliyoruz. Çorum’un iyilik ustası Salih Açık beyefendiye ve arkadaşlarına bu güzel hareketleri için teşekkür ediyoruz. Allah’ın sessiz kullarına iyilik ve merhametle yaklaşan her vatandaşımızın yanında olduğumuzu belirtmek istiyoruz.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.