Facebook
Instagram
Çorum Haberleri
Çorum
HAFİF YAĞMUR
19°
ANASAYFA Spor Çorum FK - Bodrumspor Maçının Faturası Ağır Oldu - Çorum'a Ceza Yağdı

Çorum FK - Bodrumspor Maçının Faturası Ağır Oldu - Çorum'a Ceza Yağdı

PFDK, Çorum FK'nın Bodrumspor'u konuk ettiği maçla ilgili olarak kulübe ağır cezalar verdi. Taraftarlar ve teknik ekibin sportmenliğe aykırı hareketleri cezalandırıldı.
Çorum FK - Bodrumspor Maçının Faturası Ağır Oldu - Çorum'a Ceza Yağdı

PFDK, Çorum FK'nın Bodrumspor Maçıyla İlgili Cezaları Belirledi

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Çorum FK'nın Bodrumspor'u konuk ettiği maçla ilgili olarak kulübe çeşitli cezalar verdi.

PFDK, Çorum FK'nın Bodrumspor'u konuk ettiği maçta yaşanan disiplinsizlikler ve olaylar nedeniyle kulübe çeşitli cezalar verdi. Bu cezalar arasında, tribünlerde yaşanan kötü davranışlar nedeniyle seyircisiz maç oynama cezası, saha içinde yaşanan olaylar sebebiyle teknik direktörün cezalı duruma düşmesi gibi kararlar yer aldı. 

Bu tür cezalar, futbol kulüplerine disiplini sağlamak ve sportmenliği ön plana çıkarmak amacıyla uygulanmaktadır. Çorum FK, aldığı cezaların etkilerini en aza indirgemek için gerekli adımları atarak, gelecek maçlarda daha dikkatli ve profesyonel bir şekilde hareket etmeyi hedeflemektedir.

PFDK'nın Kararları Şöyle:

Ahlatcı Çorum FK'nın, 20.05.2024 tarihinde oynanan AHLATCI ÇORUM FK–BODRUM FK Trendyol 1.Lig Play Off Müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat eylemi sebebiyle ve bu eylemin aynı sezon içinde ev sahibi olduğu müsabakada 3. kez tekrarlanmasından dolayı 70.000.-TL PARA CEZASI aldı.

FDT’nin 53/3. maddesi gereğince çirkin tezahüratta bulunan DOĞU TRİBÜN D4-D5, GÜNEY TRİBÜN C3-C4-C5, KUZEY TRİBÜN E3-E4-E5 numaralı bloklardaki seyircilerin bir sonraki ev sahibi kulüp olduğu müsabakaya girişlerinin engellenmesine karar verildi.

Aynı müsabakada AHLATCI ÇORUM FK'nın, taraftarlarının neden olduğu saha olayları sebebiyle FDT’nin 52/2. maddeye göre takdiren 84.000-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına karar verildi.

FDT’nin 52/3. maddesi gereğince saha olaylarına karışan taraftarların bulunduğu DOĞU TRİBÜN D5 numaralı bloktaki seyircilerin bir sonraki ev sahibi müsabakaya girişlerinin engellenmesine karar verildi.

Aynı müsabakada AHLATCI ÇORUM FK teknik sorumlusu SERKAN ÖZBALTA'nın, müsabaka hakemine yönelik sportmenliğe aykırı hareketi sebebiyle 1 RESMİ MÜSABAKADA SOYUNMA ODASINA VE YEDEK KULÜBESİNE GİRİŞ YASAĞI ve 19.500.-TL PARA CEZASI aldı.

Aynı müsabakada AHLATCI ÇORUM FK antrenörü CAN GÜÇER'in, müsabaka hakemine yönelik sportmenliğe aykırı hareketi sebebiyle FDT’nin 36/1-c ve 35/4. maddelerine göre 1 RESMİ MÜSABAKADA SOYUNMA ODASINA VE YEDEK KULÜBESİNE GİRİŞ YASAĞI ve 19.500.-TL PARA CEZASI aldı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Çorum'un Raporu Olağanüstü Kurak Olarak Açıklandı

Çorum'un Raporu Olağanüstü Kurak Olarak Açıklandı