Facebook
Instagram
Çorum Haberleri
Çorum
HAFİF YAĞMUR
20°
ANASAYFA Spor Alaca'da Futbol Tarihine Işık Tutacak Şark Köşesi Açıldı: Eski Futbolcuların Hatıraları Yaşatılıyor

Alaca'da Futbol Tarihine Işık Tutacak Şark Köşesi Açıldı: Eski Futbolcuların Hatıraları Yaşatılıyor

Alaca'da Muzaffer Gündoğan'ın açtığı 'Geçmişten günümüze futbol' köşesi ilgi görüyor. İlçe sporuna hizmet eden isimlerin ve takımların fotoğraflarıyla süslü köşe, zengin bir spor tarihini yansıtıyor.
Alaca'da Futbol Tarihine Işık Tutacak Şark Köşesi Açıldı: Eski Futbolcuların Hatıraları Yaşatılıyor

Alaca'da Futbol Tarihi Şark Köşesi Ziyaretçilerini Büyülüyor

Alaca ilçesinde yıllarca eğitimci olarak görev yapmış ve Atletizm alanında birçok büyük başarı elde etmiş olan Muzaffer Gündoğan'ın öncülüğünde açılan Tekbir Çayevinde bulunan 'Geçmişten Günümüze Futbol' köşesi, ilçe sporuna uzun yıllar hizmet etmiş birçok kişinin ve takımın fotoğraflarına ev sahipliği yapıyor.

Halil İbrahim Şaltu'nun açılışını gerçekleştirdiği şark köşesinde, 1959 yılından bu yana Alaca ilçe sporunun geçmişinden günümüze uzanan birçok olayı yansıtan fotoğraflarla dolu. Köşenin en üst kısmında, "Ben sporcunun zeki, çevik ve ahlaklısını severim" sözü ile Kurtdereli Mehmet Pehlivan'ın, "Ben her güreşte arkamda Türk Milletinin bulunduğunu ve Millet şerefini düşünürdüm." sözlerinin yanı sıra Mustafa Kemal Atatürk, Kurtdereli Mehmet Pehlivan, Koca Yusuf, Yaşar Doğu, Naim Süleyman'ın Selçuklu ve Osmanlı tuğralarını barındırıyor.

Muzaffer Dursun, şark köşesinin Alacaspor'a hizmet etmiş olduğu kadar, ilçe dışından gelen birçok Alacalının da uğrak yeri haline geldiğini ve Çorum spor camiasından gelenlerin burada anılarını canlandırdığını belirtti.

Alaca spor tarihine ışık tutan Şark Köşesi'ne her gün yeni fotoğraflar eklenmeye devam ediyor ve Dursun, katkıda bulunan herkese teşekkürlerini iletti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Çorumlu Güreşçiler Yüksek Lisanslarını Tamamlayarak Cübbelerini Giydi!

Çorumlu Güreşçiler Yüksek Lisanslarını Tamamlayarak Cübbelerini Giydi!