Facebook
Instagram
Çorum Haberleri
Çorum
HAFİF YAĞMUR
19°
ANASAYFA Siyaset "Merih Demiral'ın Bozkurt İşareti UEFA'yı Karıştırdı, Türk Milli Takımı MHP'nin Değil"

"Merih Demiral'ın Bozkurt İşareti UEFA'yı Karıştırdı, Türk Milli Takımı MHP'nin Değil"

Avrupa Futbol Şampiyonası'nda 'maçın adamı' seçilen Merih Demiral'ın bozkurt işareti tartışması, Türkiye'de gündemi meşgul ediyor. UEFA'nın soruşturması tepki topluyor.
"Merih Demiral'ın Bozkurt İşareti UEFA'yı Karıştırdı, Türk Milli Takımı MHP'nin Değil"

Merih Demiral'ın Bozkurt İşareti Gündemi Salladı

Temmuz ayı son oturumunda, Avrupa Futbol Şampiyonası'nda Türkiye'nin Avusturya'yı 2-1 yenmesinin ardından 'maçın adamı' seçilen Merih Demiral'ın bozkurt işareti yapması büyük tartışmalara yol açtı.

İl Genel Meclis Başkanı Muhammed Fatih Temur, UEFA'nın Demiral hakkındaki soruşturmasını eleştirerek, "Bozkurt işareti Türklüğün sembolüdür, UEFA bu hatalı tutumundan vazgeçmelidir." dedi.

MHP Grup Başkanvekili Selim Dölcü ise bozkurt işaretinin sadece partileriyle ilişkilendirilmemesi gerektiğini vurgulayarak, "Bozkurt sembolü bin yıldır var olan bir simgedir, Avrupa tarihinin Türk liderlerine karşı bir intikamı var." şeklinde konuştu.

Dölcü, "Bozkurt işareti sadece MHP'ye ait değil, tüm Türk milletine aittir, yabancı futbolcuların haç işareti yapmasına tepki gösterilmiyor ancak bizim sembollerimize karşı çıkılıyor." ifadelerini kullandı.

CHP Grup Başkanvekili Saadettin Akgül ise Merih Demiral'ın bozkurt işaretini tasvip etmediğini belirterek, "Milli Takım tüm Türk milletinin takımıdır, bu tip sembollerin siyasetten uzak durması gerekiyor." şeklinde görüş belirtti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Osmancık'ta traktör kazasında hayatını kaybeden Fazıl Arafat toprağa verildi

Osmancık'ta traktör kazasında hayatını kaybeden Fazıl Arafat toprağa verildi