Facebook
Instagram
Çorum Haberleri
Çorum
AÇIK
23°
ANASAYFA Siyaset Demokrat Parti, AKP'nin yeni Anayasa planlarına karşı çıktı

Demokrat Parti, AKP'nin yeni Anayasa planlarına karşı çıktı

Demokrat Parti Çorum İl Başkanı Ahmet Damar, Anayasa görüşmelerinde Demokrat Parti'nin AKP'nin yeni Anayasa aldatmacasına karşı olduğunu belirtti.
Demokrat Parti, AKP'nin yeni Anayasa planlarına karşı çıktı

Demokrat Parti Çorum İl Başkanı: “AKP’nin Yeni Anayasa Aldatmacasına Alet Olmayacağız”

Demokrat Parti Çorum İl Başkanı Ahmet Damar, TBMM’de milletvekili olan diğer partilerin aksine, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ile görüşmeyen tek siyasi partinin Demokrat Parti olduğunu vurguladı.

Gültekin Uysal’ın liderliğindeki Demokrat Parti, Adalet ve Kalkınma Partisi’nin yeni Anayasa çalışmalarını eleştirerek, “AKP’nin Anayasa değişikliği çabalarına araç olmayacağız” dedi.

Ahmet Damar, AKP iktidarının 2002-2021 yılları arasında Anayasa üzerinde yaptığı 134 değişikliği eleştirirken, “AKP’nin Anayasa değişiklikleri, iktidarın sürdürülebilirliğini artırmayı amaçlayan önlemlerden ibarettir” ifadelerini kullandı.

Demokrat Parti İl Başkanı, AKP’nin mevcut Anayasa maddelerine uyması gerektiğini savunarak, “Ülkenin ihtiyacı olan yeni bir Anayasa değil, yeni bir anlayıştır” açıklamasında bulundu.

Damar, Türkiye'nin değişen ve gelişen ihtiyaçlarına uygun, hukukun üstünlüğünü ve adaleti ön planda tutan bir yönetim anlayışına geçilmesi gerektiğini vurguladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Halk Ekmek ve Halk Et Başkanın Takdirini Kazandı

Halk Ekmek ve Halk Et Başkanın Takdirini Kazandı