Facebook
Instagram
Çorum Haberleri
Çorum
AZ BULUTLU
8°
ANASAYFA Siyaset Çorum'daki Öğretmen Sendikaları, Öğretmenlik Meslek Kanunu'na Karşı Eylem Yaptı

Çorum'daki Öğretmen Sendikaları, Öğretmenlik Meslek Kanunu'na Karşı Eylem Yaptı

Çorum'da 6 sendika, Milli Eğitim Müdürlüğü önünde Öğretmenlik Meslek Kanunu'na karşı eylem yaptı. Talepleri karşılanmayan öğretmenler, haklarını savundu.
Çorum'daki Öğretmen Sendikaları, Öğretmenlik Meslek Kanunu'na Karşı Eylem Yaptı

Çorum’da Eğitim Sendikaları Öğretmenlik Meslek Kanunu’na Karşı Eylem Yaptı

Çorum’da 6 sendika Milli Eğitim Müdürlüğü Öğretmenlik Meslek Kanunu (ÖMK)’na karşı çıkmak için Milli Eğitim Müdürlüğü önünde eylem yaptı.

Çorum’da faaliyet gösteren Eğitim-İş, Eğitim Sen, Hürriyetçi Eğitim Sen, Anadolu Eğitim Sen, TEÇ-Sen ve Öğretmen Sendikaları, TBMM’de yeniden ele alınacak olan Öğretmenlik Meslek Kanunu’nu protesto etti ve taleplerini dile getirdi.

Eğitim sendikaları, haklarını ve taleplerini içermeyen Öğretmenlik Meslek Kanunu’nu reddederek, meslektaşlarının haklarını savunmak için bir araya geldi.

Çorum’daki Eğitim İş Sendikası Şube Başkanı Tuba Üreyen ve Eğitim Sen Şube Başkanı Kenan Sırma, Öğretmenlik Meslek Kanunu’na yönelik eleştirilerini dile getirerek, eğitim emekçilerinin haklarını koruyan adil bir kanunun oluşturulmasını talep ettiler.

Öğretmenlik mesleğini itibarsızlaştıran ve haklarını zayıflatan Öğretmenlik Meslek Kanunu'na karşı çıkan sendikalar, eşit işe eşit ücret ilkesinin korunması gerektiğini vurguladılar.

Öğretmenlik mesleğini güçlendirmeyi amaçlayan kanun teklifine karşı çıkan sendikalar, mesleki güvencenin sağlanması ve özlük haklarının iyileştirilmesi gerektiğini belirttiler.

Öğretmenlik Meslek Kanunu taslağının öğretmenlerin haklarını ve taleplerini yeterince karşılamadığını savunan sendikalar, uluslararası standartlara uygun bir meslek kanunu oluşturulmasını talep ettiler.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Orta Karadeniz Kadın Kooperatifi Safran ve Sarımsak Üretiminde Dijital Dönüşümü Gerçekleştiriyor

Orta Karadeniz Kadın Kooperatifi Safran ve Sarımsak Üretiminde Dijital Dönüşümü Gerçekleştiriyor