Facebook
Instagram
Çorum Haberleri
Çorum
HAFİF YAĞMUR
20°
ANASAYFA Siyaset CHP'li Vekil Tasarruf Tedbirlerine Tepki Gösterdi: "Basına Ekonomik Darbe Vuruldu"

CHP'li Vekil Tasarruf Tedbirlerine Tepki Gösterdi: "Basına Ekonomik Darbe Vuruldu"

CHP Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız, tasarruf tedbirlerine tepki göstererek basına ekonomik darbe vurulduğunu belirtti. Partisinin ekonomi politikalarına destek veren vekil, kararın basın özgürlüğüne zarar vereceğini savundu.
CHP'li Vekil Tasarruf Tedbirlerine Tepki Gösterdi: "Basına Ekonomik Darbe Vuruldu"

CHP'li Milletvekili Mehmet Tahtasız, Kamu Kurumlarının Gazete Alımının Yasaklanmasını Meclis'te Eleştirdi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çorum Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Mehmet Tahtasız, tasarruf tedbirleri gerekçe gösterilerek kamu kurumlarının gazete alımının ve ilan vermesinin yasaklanmasını Meclis’te yaptığı konuşmada eleştirdi. Tahtasız, hükümetin basına ekonomik darbe vurduğunu belirterek, "Yirmi iki yıldır basın ve ifade özgürlüğüne darbe üstüne darbe vuran AKP iktidarı, sözde tasarruf tedbirleriyle basına bir de ekonomik darbe vurdu" şeklinde konuştu.

Basına Reklam Verilmesi ve Gazete Alımının Önü Kesildi

Tasarruf tedbirleri gerekçe gösterilerek basın organlarına reklam verilmesinin ve kamu kurumlarına günlük gazete alınmasının önünün kesildiğini hatırlatan CHP Çorum Milletvekili Tahtasız, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, "Böyle bir kararı alsa alsa okumaya düşman, basından rahatsız, eleştiriden korkan AKP iktidarı alırdı" ifadelerini kullandı.

Yerel Basının Ekonomik Sıkıntıları Artacak

Alınan kararın pandemiden bu yana ekonomik sıkıntıları atlatamayan yerel basının kapısına kilit vuracağını belirten Tahtasız, "Yerel ve yaygın tüm gazetelere ve internet haber sitelerine 2024 yılında verilecek resmî ilanların toplam tutarı 4 milyar civarında. Bu rakamın tamamı kamudan çıkmadığı gibi büyük bir kısmı KDV, vergi ve sigorta gibi yollarla kamuya geri dönüyor. ‘İtibardan tasarruf olmaz.’ diyen AKP iktidarı halkın haber alma özgürlüğünden tasarruf etmeye, gazeteleri kapatmaya ve işsiz gazeteciler ordusunu çoğaltmaya çalışıyor" dedi.

Yerel basının idam fermanı niteliğindeki bu karardan vazgeçilmesi gerektiğini belirten Tahtasız, "Yaşasın bağımsız, kalemini satmayan özgür basın" diye konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Çorum Belediyesi Güreşçisi Mert İlbars Avrupa Şampiyonu!

Çorum Belediyesi Güreşçisi Mert İlbars Avrupa Şampiyonu!