Facebook
Instagram
Çorum Haberleri
Çorum
HAFİF YAĞMUR
20°
ANASAYFA Siyaset CHP Çorum Milletvekili Tahtasız: "Hastaların Canıyla Oynamayın!"

CHP Çorum Milletvekili Tahtasız: "Hastaların Canıyla Oynamayın!"

CHP Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız, Çorum ve ilçelerindeki ambulans sorununu TBMM'de gündeme getirdi. Tahtasız, ambulans yetersizliği ve sağlık sorunlarına dikkat çekti.
CHP Çorum Milletvekili Tahtasız: "Hastaların Canıyla Oynamayın!"

CHP Milletvekili Tahtasız, Çorum'daki Ambulans Sorununu Meclis Gündemine Taşıdı

CHP Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada Çorum ve ilçelerindeki ambulans sorununa dikkat çekti.

Milletvekili Tahtasız, Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’na hitaben, Çorum’un Oğuzlar ilçesinde yaşayan bir vatandaşın ambulans çağrısıyla ilgili yaşanan sıkıntıyı aktardı.

“Çorum'da her gün farklı bir ilçemizde yaşanan ambulans ve sağlık sorunu dün Oğuzlar ilçemizde bir vatandaşımızın başına geldi. Hasan dayım düştü, kalçası kırıldı” şeklinde konuşan Tahtasız, yaşanan acil durumda ambulansın geç varışı nedeniyle hastanın durumunun kötüleşebileceğine dikkat çekti.

“Ambulansı 9'u 16 geçe aradım; üç dakika sonra 112'den beni aradılar” diyen Tahtasız, acil durum çağrısına karşılık verilmesindeki aksaklıklara vurgu yaptı.

“Ambulans Çorum'a gitmiş. 'İskilip'ten mi, Dodurga'dan mı gönderelim, neresi yakın?' dediler. Dodurga'dan istedim ve ambulans otuz yedi dakika sonra geldi." diyerek ambulansın uzun sürede ulaşmasıyla ilgili endişelerini dile getirdi.

“Hastanın kanaması olsa veya kriz geçiriyor olsa ne olacaktı?” sorusunu yönelten Tahtasız, ilçelerdeki ambulans ve sağlık hizmetlerinin yetersizliğine dikkat çekti.

“Oğuzlar, Dodurga, Laçin ve birçok ilçemizde sadece bir ambulans var” diyen Tahtasız, Çorum'un 13 ilçesinde ve merkezinde ambulans ve uzman hekim eksikliğinin acil müdahaleyi zorlaştırdığını belirtti.

“Sayın Bakan, Çorum'un 13 ilçesinde ve merkezde ambulans yetersiz, uzman hekim yetersiz, hastalar ilçe hastanesine yetişse bile uzman hekim olmadığı için Çorum merkeze sevk ediliyor” diyen Tahtasız, sağlık alanındaki eksikliklerin acil durumlarda hayati risk oluşturabileceğine işaret etti.

“Bir dakika bile çok kıymetliyken vatandaşlarımızın evlerinde ya da sedyede yaşam mücadelesi vermesine göz mü yumacaksınız?” diye soran Tahtasız, sağlık hizmetlerindeki aksaklıklara tepkisini dile getirdi.

“Bizim Sağlık Bakanımız ve sayın milletvekillerimiz ne işle meşgul oluyorlar da Çorum'un sağlık sorunlarına sessiz kalıyorlar?” diyen Tahtasız, yetkililerin sorumluluklarını yerine getirmemesine eleştiri yöneltti.

“Bize bunları layık görenleri şiddetle kınıyorum” ifadesini kullanan Tahtasız, sağlık hizmetlerinde yaşanan aksaklıkların kabul edilemez olduğunu vurguladı.

“Biz de diyoruz ki itibardan tasarruf olur ama sağlıktan tasarruf olmaz” diyen Tahtasız, sağlık alanında yapılan kısıtlamaların insan hayatını riske attığı uyarısında bulundu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bu Kafa Bambaşka Bir Kafa!

Bu Kafa Bambaşka Bir Kafa!