Facebook
Instagram
Çorum Haberleri
Çorum
HAFİF YAĞMUR
20°
ANASAYFA Siyaset AES İl Başkanı, TÜİK'in Enflasyon Verilerini Gerçekleri Yansıtmamakla Suçladı

AES İl Başkanı, TÜİK'in Enflasyon Verilerini Gerçekleri Yansıtmamakla Suçladı

Anadolu Eğitim Sendikası İl Başkanı, TÜİK'in gerçekleri yansıtmayan enflasyon verilerine tepki gösterdi. Gerçek enflasyonu açıklaması için TÜİK'e çağrı yaptı.
AES İl Başkanı, TÜİK'in Enflasyon Verilerini Gerçekleri Yansıtmamakla Suçladı

Anadolu Eğitim Sendikası (AES) İl Başkanı Kenan Taşkın, TÜİK'ün Enflasyon Oranlarına Tepki Gösterdi

Anadolu Eğitim Sendikası (AES) İl Başkanı Kenan Taşkın, Türkiye İstatistik Kurumu’na (TÜİK) bir mektup göndererek açıkladıkları enflasyon oranlarının gerçekleri yansıtmadığını iddia ederek tepki gösterdi. Taşkın, TÜİK’in açıkladığı enflasyon oranlarının toplumun her kesimini etkilediğini belirterek, "TÜİK’in rakamları, insanların yaşam kalitesini belirlemede önemli bir rol oynamaktadır.

Her eve sirayet eden bu durum, insanların hayatlarını doğrudan etkilemektedir.

TÜİK tarafından duyurulan gerçek dışı veriler, insanların emeklerine ve hayatlarına zarar vermektedir" şeklinde konuştu.

Gelirleriyle geçinmeye çalışan, ailesini geçindiren, çocuklarını okutan, evlendiren ve torunlarına destek olan milyonlarca insanın, TÜİK enflasyon oranlarına göre yaşamak zorunda kaldığını vurgulayan Taşkın, "Gerçekleri yansıtmayan bu veriler, insanların yaşamını zorlaştırmaktadır. TÜİK’in Temmuz 2024'te açıkladığı ev kirası tutarının gerçekçi olmadığı açıktır. Bu durumu herkes bilmektedir. TÜİK’in enflasyonu düşük gösterme çabası, insanların hayatlarını zorlaştırmaktadır."

"Bu sebeple açıklanan ev kirası rakamıyla günümüzde ancak bir maket ev kiralanabilir durumdadır. TÜİK'in Ağustos 2024 enflasyon oranını %2.47 olarak açıklarken, ENAG'ın aynı dönem için %3.47 olduğu bilinmektedir. Yıllık enflasyon oranları da arasında ciddi farklar bulunmaktadır."

"TÜİK, siyasi baskılardan uzak, gerçekçi veriler sunmalıdır. Market fiyatları, giyim masrafları gibi günlük harcamaların yansıtılması gerekmektedir. Özellikle okulların açılmasıyla birlikte, okul masraflarının maaşları eriten çalışanlar ve emekliler için ne kadar önemli olduğunu göstermelidir."

"Bu, TÜİK'in ciddiye alması gereken bir sorumluluktur. Çünkü insanların sofralarına koyacakları ekmek, çocuklarının yiyeceği yemek, TÜİK'in verilerine göre belirlenmektedir. TÜİK'i gerçekleri açıklamaya ve toplumun gerçeklerini yansıtmaya çağırıyoruz" dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Çorum, İstanbul'un Ardından Mücevher İhracatında İkinci Sıraya Yerleşti

Çorum, İstanbul'un Ardından Mücevher İhracatında İkinci Sıraya Yerleşti