DOLAR 32,5991 0.37%
EURO 34,8142 0.22%
ALTIN 2.495,990,48
BITCOIN 21166815,73%
Çorum
16°

AZ BULUTLU

16:52

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

  • bosmenu
  • bosmenu
  • bosmenu
  • bosmenu
  • bosmenu
  • bosmenu
  • bosmenu
Meditasyon nedir? / Meditasyon Hakkında 4 Husus
66 okunma

Meditasyon nedir? / Meditasyon Hakkında 4 Husus

ABONE OL
1 Haziran 2022 17:23
Meditasyon nedir? / Meditasyon Hakkında 4 Husus
ABONE OL

Günümüz koşulları kapsamında meditasyon nedir sorusunun cevabını, meditasyonun ne olmadığını açıklayarak belirtebiliriz. Zira meditasyon sözü, çoğu birey tarafından yanlış eylemler çerçevesinde kullanılarak, nihai amacından uzaklaşmıştır.

Genel olarak meditasyon, turuncu cüppe giyen kel keşişin, nehir kenarı veya tütsü etrafında oturarak mırıldanması değildir. Meditasyon; bireyleri uçurmayı, düşüncelerden arındırarak günümüz dünyasından uzaklaştırmayı ve bireylerin beynini yıkamayı amaçlamamaktadır.

Meditasyon, butlara tapan keşişlerin öğrencilerine öğrettiği bir ibadet türü değildir. Genel olarak nitelendirmek gerekirse, meditasyon hiçbir şeyi amaçlamamaktadır. Meditasyon başlangıçta insan zihni doğası yapılması için bir sebep gerektiriyorken, sonraki aşamalarda kendiliğinden oluşan bir serüvendir. Ayrıca meditasyon, bir yaşam stili olarak nitelendirilmekte, gerçek mutluluğun da adresi olmaktadır.

1-) Meditasyon nedir? / Nasıl Yapılır?

Meditasyon nedir

Meditasyon nedir nasıl yapılır sorusu kapsamında genel olarak net bir cevap bulunmamaktadır. Meditasyonun yapılış niteliği, gerçek amacından kaynaklanmaktadır. Genel olarak meditasyon, bireylere gerçek kimliklerine ulaşmasına yardımcı olan bir el feneri görevi görmektedir. Hali hazırdaki durumumuzda bizler gerçek kimliğimizden uzakta olmaktayız. Bu her birey için geçerli olmasa da çoğu insan belirtilen etken kapsamında yaşamını sürdürmektedir.

Genel olarak gerçek kimliğinizden uzak olduğunuzu anlamanıza yardımcı olacak yöntemler mevcut olmaktadır. Sadece hemen şimdi düşünmeyi bırakmayı deneyerek yöntemi gerçekleştirmeye başlayabilirsiniz. Sadece minimum 1 dakikalığına düşünmemeyi deneyin. Aklınızdan herhangi bir düşünce geçmesin. Şayet başarırsanız 2 olasılık mevcuttur:

  1. Aklın gerisine düşmüşsünüz.
  2. Aklı aşarak, nihai gerçekliğe uyanmışsınız.

Fakat %99 durumda birey, düşünmeyi durduramamakta belirtilen sürecin kontrolsüz akışına tekrar kendini kaptırmaktadır. Çoğu birey için bu durum “normal” olarak nitelendirilse de gerçekte bu durum bir hastalık olmaktadır. Zira biz kendimizi bu düşünce süreciyle özdeşleştirmekte, sınırsız ve kavramsız gerçek benliğimizi, küçük enerji çapında olan düşüncelere bağlamaktayız.

Meditasyon; belirtilen durumu fark ederek, gerçek benliğimize ulaşmamıza yardımcı olmaktadır. Genel olarak dünya sistemi kapsamında her şey, ama her şey bizim bu durumu gerçekleştirmememiz için elinden geleni yapmaktadır. Kapitalist sistem, aile kurmak, “kafa dağıtmak”, film izlemek, oyun oynamak ve b. tüm hususlar bizleri gerçek nihai amacımızdan uzaklaştırmaktadır.

2-) Meditasyon Yapmanın Amacı nedir?

Meditasyon nedir

Meditasyon nedir sorusu kapsamında bireyler aslında meditasyonun yapım amacını merak etmektedir. Zira herkes amaçsızca yerinde oturup saatlerce nefesine odaklanmak yerine, zamanını “değerli” şeylere harcamak istiyor. Meditasyon, genel anlamıyla bireye yapımı kapsamında garanti olarak herhangi bir etki vadetmemektedir.

Şayet birey dış dünya kapsamında olan biteni, iç dünyasına kıyasla düşük ilgi çerçevesinde nitelendirirse, Meditasyon tam da o sırada devreye girecektir. Meditasyon, karanlık cennet misali olarak hayal edilebilir. Bu karanlık cennette bizler, elindeki ışığı kaybetmiş birer küçük “benler” olmaktayız. Bu ışığı gün içerisinde kısa sürelerle elde ederek cennetin, görünmeyen kısımlarını keşfedebilir, olması gereken vecd hissimize tekrar sahip olabiliriz.

Fakat meditasyon nedir konusu çerçevesinde sadece vecd hissine odaklanmamız, karanlığın sahte vecd hissi yaratarak, tekrar ışığı kaybetmemize olanak sağlayabilir. Önemli olan “gerçeğin”, iç dünyamızın yansıması olduğunu bilmek, hayatımızın, sadece nihai benliğimize sahip olduktan sonra değerli olacağını anlamamızdır. Bu yolda Meditasyon bir araç, bizler ise etrafında su arayan birer balık rolünü üstlenmekteyiz.

3-) Meditasyon ne Zaman Etkisini Gösterir?

Meditasyon nedir konusu dahilinde çağdaş dünyamızın belası olan zihnimiz, doğası gereği geleceği düşünmekte, bu mucizenin ne zaman etki edeceğini merak etmektedir. Meditasyonun bireye kesin bir etki sunacağının garantisi bulunmamaktadır. Nasıl antreman yapımı zamanı beklenen etki, bireyin çabasına eşdeğerse Meditasyonda da aynı etken geçerli olmaktadır.

Örneğin 1 dakikalık kaliteli Meditasyon, 1 saatlik çabasız Meditasyondan iyi olmaktadır. Antremandan tek farkı Meditasyon kapsamında başlangıçta bunu bireyin kendisi ayarlayamıyor, Meditasyonun niteliği, tamamen o anki duruma göre gelişim gösteriyor.

Dolayısıyla, Meditasyonun etkisi kapsamında herhangi bir garanti bulunmamaktadır. Fakat düzenli yapılan Meditasyon beliritlen etkiyi kontrol edebilme açısından mühim öneme sahiptir. Zira birey artık uyanıklık durumunu kendisi  belirleyebileceği için artık zihnin ihtiyaç duyduğu etki süresiyle özdeşleşmeyecek, varoluşun nihai gerçeği olan ŞİMDİ-de varlığını sürdürebilecektir.

4-) Meditasyon nedir? / Neden Yapılır?

Meditasyon nedir

Meditasyon, yukarıda belirtilen durumun farkındalığı kapsamında nihai amacımızı gerçekleştirmemiz açısından bizlere yardımcı olmaktadır. Daha doğrusu bizi, gerçek benliğimiz olan meditasyona çevirmektedir. Peki meditasyon nedir neden yapılır? Meditasyon, hali hazırdaki “sizi” mahvetmeyi amaçlamaktadır. Meditasyon yaptığınız andan itibaren şu anki sizden geriye hiçbir şey kalmayacaktır.

Bu kapsamda korkmanıza gerek yok zira bir an için gerçek olanın yok olamayacağının bilincine varmanız, gerçek sizin de yok olamayacağınızı anlamanıza yardımcı olacaktır. Şayet bir şey yok olabiliyor, varlığını sonsuz biçimde sürdürmüyor ve yetmezmiş gibi bireyi rahatsız da ediyorsa, o formun varlığına da gerek olmamaktadır.

Meditasyon nedir konusu kapsamında da belirtilen etken geçerli olmakta, gerçek olmayan egonuzun mahvedilmesi planlanmaktadır.

İlginizi Çekebilir : Metaverse Evreni 

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
Tüm Yorumlar (1)


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.