Facebook
Instagram
Çorum Haberleri
Çorum
HAFİF YAĞMUR
19°
ANASAYFA Kültür Sanat Vali Doç. Dr. Zülkif Dağlı, Alaca Kalehisar Kazı Alanı'nda İncelemelerde Bulundu

Vali Doç. Dr. Zülkif Dağlı, Alaca Kalehisar Kazı Alanı'nda İncelemelerde Bulundu

Vali Doç. Dr. Zülkif Dağlı, Alaca Kalehisar Kazı Alanı'nda incelemelerde bulundu. Selçuklu dönemine ait yapılar gün yüzüne çıkarılacak.
Vali Doç. Dr. Zülkif Dağlı, Alaca Kalehisar Kazı Alanı'nda İncelemelerde Bulundu

Vali Doç. Dr. Zülkif Dağlı, Kalehisar Kazı Alanı'nda İncelemelerde Bulundu

Alaca Kalehisar Kazı Alanı'nda yapılan incelemelerde bulunan Vali Doç. Dr. Zülkif Dağlı, Sinop-Alanya ve Ankara-Samsun Kervan Yolları üzerinde yer alan dönemin önemli yerleşim merkezi olarak bilinen Kalehisar'da gerçekleştirilen kazı çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Vali Dağlı'nın ziyareti sırasında, 2019 yılında başlayan kazı çalışmalarında elde edilen sonuçlar detaylı bir şekilde incelendi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü izniyle yürütülen proje kapsamında, Selçuklu dönemine ait yapıların Kalehisar köyünde gün yüzüne çıkarılması planlanıyor.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Alaca Kaymakamlığı iş birliğiyle başlatılan çalışmalar, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Sanat Tarihi bölümünden Doç. Dr. Mustafa Kemal Şahin liderliğinde yürütülüyor. Proje ekibinde Dokuz Eylül Üniversitesi'nden Prof. Dr. Mahmud Drahor, Uşak Üniversitesi'nden Dr. Öğretim Üyesi Günnur Aydoğdu, Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi'nden Araştırma Görevlisi Ali Rıza Bilgin, Gümüşhane Üniversitesi'nden Dr. Öğretim Üyesi Beste Çok, İstanbul Alman Arkeoloji Enstitüsü'nden Yasser Dallal, lisans öğrencileri Necla Başar, Berfin Yetiş, Nihal Çağlanoğlu, Okan Güngör ve Bakanlık Temsilcisi Çorum Müzesi Uzmanı Firdevs Yıldırım yer alıyor.

Kazı alanı yakınındaki sit alanı içerisinde, Behramşah Külliyesi olarak da bilinen bir medrese ile bu yapının güneydoğusunda yer alan bir kervansaray günümüzde hala ayakta duruyor.

Kalehisar Kalesi'nde ise, sur kalıntıları ve karakol binası gibi yapılar bulunmaktadır ve yapılan araştırmalar, buranın Anadolu Selçuklu dönemine ait bir kent olduğunu doğrulamıştır.

Kalehisar, Orta Karadeniz bölgesindeki diğer Anadolu Selçuklu kentlerinden farklı olarak halen araştırılmaya devam eden tek kent olma özelliği taşımaktadır.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Belediye Başkanı, İsrail Başbakanı'na Hitler benzetmesi yaptı, tepki çekti

Belediye Başkanı, İsrail Başbakanı'na Hitler benzetmesi yaptı, tepki çekti