Facebook
Instagram
Çorum Haberleri
Çorum
HAFİF YAĞMUR
20°
ANASAYFA Kültür Sanat Hitit Üniversitesi ve Osmancık Belediyesi İş Birliğiyle Tarihi Değerler Kayıt Altına Alınıyor

Hitit Üniversitesi ve Osmancık Belediyesi İş Birliğiyle Tarihi Değerler Kayıt Altına Alınıyor

Çorum'un Osmancık ilçesinde Hitit Üniversitesi ve Osmancık Belediyesi iş birliğiyle yapılan yüzey araştırması, tarihi ve kültürel mirası korumayı amaçlıyor.
Hitit Üniversitesi ve Osmancık Belediyesi İş Birliğiyle Tarihi Değerler Kayıt Altına Alınıyor

Hitit Üniversitesi ve Osmancık Belediyesi İş Birliğiyle Tarihi ve Kültürel Değerler Kayıt Altına Alınıyor

Çorum'un Osmancık ilçesinde, tarihi ve kültürel değerlerin belirlenmesi amacıyla Hitit Üniversitesi ve Osmancık Belediyesi tarafından ortak bir yüzey araştırması projesi başlatıldı.

Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tük İslam Sanatları Ana Bilim Dalı Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Oktay Gündoğdu liderliğinde gerçekleştirilen çalışmalar, ilçedeki kültürel ve tarihi zenginliklerin belirlenmesi ve kayıt altına alınmasını hedefliyor.

Gündoğdu, proje ekibi ile birlikte Osmancık Belediye Başkan Yardımcısı Kadir Eskiadam'ı ziyaret ederek, yürütülen çalışmalar hakkında bilgi paylaştı.

Gündoğdu, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın onayıyla gerçekleştirilen "Çorum İli ve İlçeleri Türk-İslam Dönemi Yüzey Araştırması Projesi" kapsamında faaliyet gösterdiklerini ifade etti.

Gündoğdu, Türk-İslam dönemine ait bilinmeyen veya kaybolma tehlikesiyle karşı karşıya olan kültürel mirasları gün yüzüne çıkarmayı amaçladıklarını belirterek, "Osmancık'ın merkezinin yanı sıra tüm köylerinde araştırma yaparak, tarih boyunca medeniyetlerin bıraktığı mimari ve kültürel kalıntıları ortaya çıkarmayı planlıyoruz." şeklinde konuştu.

Gündoğdu, projenin tamamlanmasının ardından oluşturulacak rapor ve makalelerin akademik dergilerde yayınlanacağını belirtti.

Eskiadam ise, çalışmanın ilçenin kültürel mirasının tanıtılması açısından büyük bir öneme sahip olduğunu vurguladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Çorum Esnaf ve Kooperatif Başkanları Zanaatkarlar Küçük Sanayi Sitesi'ni Ziyaret Etti

Çorum Esnaf ve Kooperatif Başkanları Zanaatkarlar Küçük Sanayi Sitesi'ni Ziyaret Etti