Facebook
Instagram
Çorum Haberleri
Çorum
HAFİF YAĞMUR
20°
ANASAYFA Kültür Sanat Çorum'un Tarihi Eserleri Güney Kore'de Sergilenecek

Çorum'un Tarihi Eserleri Güney Kore'de Sergilenecek

Çorum'un tarihi eserleri Güney Kore'de sergilenecek. Türk kültürünü yurtdışında tanıtmak için önemli bir adım atıldı. Güney Kore'deki sergi, tarihi ve kültürel değerlerimizi uluslararası platformda tanıtacak.
Çorum'un Tarihi Eserleri Güney Kore'de Sergilenecek

Çorum'un Tarihi Eserleri Güney Kore'de Sergilenecek

Hititlerin merkezi Hattuşa'nın yanı sıra Alacahöyük ve Şapinuva gibi antik kentlere ev sahipliği yapan Çorum'da yapılan arkeolojik kazılarda gün yüzüne çıkan tarihi eserler, Güney Kore'nin başkenti Seul ile Gimhae kentlerinde 6 ay boyunca sergilenecek.

İşbirliği Protokolü Valilikte İmzalandı

Çorum Valisi Zülkif Dağlı, Çorum Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, Çorum Müzesi Müdürü Metin Çakar, Boğazkale Müzesi Müdürü Resul İbiş, Gimhae Ulusal Müzesi Müdürü Yun Hyeung-won ve Seul Müzesi Müdürü Jiyeon Kim'in katılımıyla valilikte düzenlenen törende, tarihi eserlerin sergilenmesiyle ilgili işbirliği protokolü imzalandı.

Çorum Belediye Başkanı Aşgın'dan Kültürel İlişkilere Vurgu

Çorum Belediye Başkanı Aşgın, Çorum ve Gimhae'nin benzerlik gösterdiği nüfus, kültürel yapı, sanayi ve kalkınma açısından önemli olduğunu belirterek, iki şehir arasında yapılan ziyaretlerle Hititlerin Güney Kore'de tanıtılmasının kararlaştırıldığını ifade etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Çorum'da İlginç Olay! - Üzerine Ağaç Düştü

Çorum'da İlginç Olay! - Üzerine Ağaç Düştü