Facebook
Instagram
Çorum Haberleri
Çorum
HAFİF YAĞMUR
20°
ANASAYFA Kültür Sanat Çorum Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu, Mohaç'ta Türkiye'yi Başarıyla Temsil Etti

Çorum Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu, Mohaç'ta Türkiye'yi Başarıyla Temsil Etti

Çorum Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu, Mohaç Kasabası'ndaki Uluslararası Halk Dansları Festivali'nde Türkiye'yi başarıyla temsil etti.
Çorum Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu, Mohaç'ta Türkiye'yi Başarıyla Temsil Etti

Çorum Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu, Mohaç Kasabası'nda 27. Uluslararası Halk Dansları Festivali'nde Ülkemizi Temsil Etti

Türkiye'yi temsil etmek üzere Macaristan'ın Mohaç Kasabası'nda düzenlenen 27. Uluslararası Halk Dansları Festivali'ne katılan Çorum Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu büyük bir başarı elde etti.

27. Uluslararası Halk Dansları Festivali Başladı

Mohaç Kasabası'nda 16-27 Ağustos 2024 tarihleri arasında gerçekleşen festival, Türkiye'yi Halk Oyunları Federasyonu tarafından görevlendirilen Çorum Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu'nun katılımıyla renklendi.

Halk Dansları Olimpiyatları Olarak Görülen Festivalde Türkiye'yi Temsil Etmek

Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Çorum İl Temsilcisi Mehmet Aşgın, Avrupa'da düzenlenen festivallerin halk dansları olimpiyatları olarak nitelendirerek, "Bu yıl Türkiye Halk Oyunları Federasyonu tarafından Çorum Belediyesi Spor Kulübüne verilen görevle ülkemizi en iyi şekilde temsil ediyoruz." açıklamasında bulundu.

Ağustos ayında her yıl düzenlenen Mohaç Uluslararası Halk Dansları Festivali'ne dikkat çeken Aşgın, festivale sadece yerel halk dansları gruplarının değil, birçok misafir grubunun da katıldığını belirterek, her ülkenin geleneksel danslarını sergilediğini vurguladı.

Mehmet Aşgın, "Bu fırsatı sağlayan Belediye Başkanımız Dr. Halil İbrahim Aşgın'a, belediye başkan yardımcımız ve kulüp başkanımız İsmail Yağbat'a ve bize bu görevi layık gören Türkiye Halk Oyunları Federasyonu'na teşekkür ediyoruz." şeklinde konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
"Pony Club Çorum Etkinliği Çocuklara At Sevgisini Aşılayacak"

"Pony Club Çorum Etkinliği Çocuklara At Sevgisini Aşılayacak"