Facebook
Instagram
Çorum Haberleri
Çorum
HAFİF YAĞMUR
20°
ANASAYFA Kültür Sanat Boğazkale Müzesi'nde Sergilenen 2 Bin Yıllık Roma Mil Taşları Antik Yolları Aydınlatıyor

Boğazkale Müzesi'nde Sergilenen 2 Bin Yıllık Roma Mil Taşları Antik Yolları Aydınlatıyor

Çorum Boğazkale Müzesi'nde 2 bin yıllık Roma mil taşları sergileniyor. Taşlar, antik yollar ve yolculuklar hakkında bilgi veriyor.
Boğazkale Müzesi'nde Sergilenen 2 Bin Yıllık Roma Mil Taşları Antik Yolları Aydınlatıyor

Boğazkale Müzesinde Sergilenen Roma Mil Taşları Tarihi Yolculuğa Davet Ediyor

Boğazkale Müzesinde görülen 8 adet Roma mil taşı, geçmişten günümüze yolculuk yapmak isteyenleri tarihi bir serüvene davet ediyor.

UNESCO Dünya Kültür Mirası listesinde yer alan Hattuşa Ören Yeri, Hatti ve Hitit medeniyetlerine ait izleri gün yüzüne çıkarıyor.

Boğazkale Müzesi'nde sergilenen Roma mil taşları, ziyaretçilere antik döneme ait önemli bilgiler sunuyor ve Roma İmparatorluğu'nun yol yapılarına dair ipuçları veriyor.

Boğazkale Müzesi Müdürü Resul İbiş, Roma mil taşlarının üzerindeki Latince yazıtlarda imparator ve valilerin isimlerinin yer aldığını belirtti.

Resul İbiş'e göre, Roma mil taşları, antik dönemde kilometre taşı olarak kullanılarak yolculuk edenlere mesafe bilgisi sağlıyordu ve bugünkü trafik tabelalarının benzeri işlevi görüyordu.

Boğazkale Müzesi'ne getirilen eserler arasında, antik dönemde kullanılan en az üç önemli yolun geçtiğini belirleyen İbiş, ziyaretçilere antik dönemin yol ağını görsel bir şekilde sunmayı hedeflediklerini söyledi.

Roma mil taşları ve antik yollar, o dönemde orduların ve ticaretin hareketliliğini sağlayarak bölgenin kavşak konumunu ortaya koyuyor.

Resul İbiş, antik döneme ait yol sistemini müzede canlandırarak, Roma mil taşlarının günümüzdeki trafik tabelalarıyla benzer işlevi gördüğünü vurguladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
CHP Çorum Örgütü Tüzük Kurultayı Öncesi Üyelerle Görüştü ve Çalıştay Düzenledi

CHP Çorum Örgütü Tüzük Kurultayı Öncesi Üyelerle Görüştü ve Çalıştay Düzenledi