DOLAR 32,3169 0.2%
EURO 35,1436 0.03%
ALTIN 2.289,590,55
BITCOIN 22900762,40%
Çorum
18°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

  • bosmenu
  • bosmenu
  • bosmenu
  • bosmenu
  • bosmenu
  • bosmenu
  • bosmenu
Kredi başvurusu İçin Aranan Şartlar 2022
45 okunma

Kredi başvurusu İçin Aranan Şartlar 2022

ABONE OL
23 Ağustos 2022 17:26
Kredi başvurusu İçin Aranan Şartlar 2022
ABONE OL

Bu yazımızda “Bankalara kredi başvurusu yapabilmek için yerine getirilmesi gereken şartlar nelerdir?” sorusunun cevabı yer almaktadır. Günümüzde artık İhtiyaç halinde bankalardan kredi çekimlerinin sayısı bir hayli fazla olmaktadır.

Bu fazlalığın ana sebebi tabi ki de geçim sıkıntılarının meydana gelmesinden kaynaklanmaktadır. Evine gerekli erzakları almak isteyen veya ihtiyaç fazlası ürünlerden alıp kullanmak isteyen kişiler genellikle banka yardımı ile kredi çekimlerine yönelmektedirler.

Bankalardan çekilecek olan krediler kişinin ihtiyaçlarının hepsini veya bir takımını karşılaması açısından oldukça önemli olmaktadır. Ancak, çekilmiş olan kredilerin bir de faizleri söz konusu olmaktadır. Bu faiz işlemleri de kredilerin bir anda toplu bir şekilde çekilmesinden kaynaklanmaktadır.

Bankadan Kredi Çekmek İçin Sigortalı Olmak Şart mı ?

Bu sorunun cevabı kesinlikle evet olmaktadır. Çünkü bankalar kredi başvurusu yapan kişilere güvenerek kredi çekmelerine izin vermektedirler. Kişilerin çalışmış oldukları yerlerin sigorta yapmalarının önemi burada bir kat daha fazlalık kazanmaktadır. Sigortası olan bir çalışanın bankanın gözünde güvenilir olduğu anlamı taşıdığı da unutulmamalıdır.

Kredi başvurusu İçin Aranan Şartlar

Peki farklı statüde bulunan kişilerin sigorta işlemleri nasıl olmaktadır? Bu sorunun cevabına gelin birlikte göz atalım;

Memur Durumundaki Çalışan Kişiler

Hali hazırda memur durumunda iken işe başlanması halinde, çalışılan süreye bakılmaksızın banka kredi vermek adına daha pozitif bir yönden bakmaktadır. Fakat bu durumda kişinin kredi notu, kredi verecek olan bankalar açısından oldukça fazla önem taşımaktadır.

SGK’lı Durumunda Olan Çalışan Kişiler

SGK’lı olarak bir iş yerinde çalışıyor iseniz ve kredi çekmek için herhangi bir bankaya gitmeniz gerekiyorsa; girmiş olduğunuz en sondaki iş yerinizde en az 3 ay süresince çalışıyor olmanız ve çalışmış olduğunuz yerlerde toplamda 12 ay süresince de sigortalı olarak çalışmış olmanız gerekmektedir.

Emekli Durumunda ki Kişiler

Emekli olmuş olup da bankalardan kredi çekmek isteyen kişilerin şansı oldukça yüksek olmaktadır. Genelde emekli olan bir kişinin düzenli olarak maaş gelirinin olması demek bankaların da bu kişiye olan güveninin oldukça yüksek olması anlamına geldiği bilinmektedir.

Konut Kredileri ve Konut Kredisi Çeşitleri

Kredi Başvurusu İçin Şartlar Nelerdir?

  • Öncelikli olarak 18 yaşını doldurmuş olan her kişi kredi çekmek için başvuru yapabilmektedir.
  • Krediyi çekmek istediğiniz bankalar ile kredi kartı özgeçmişinizin iyi olması gerekir.
  • Kredi notunun yüksek olması gerekmektedir. Bankalar düşük kredi notu olan kişilere kredi kullandırmak istememektedir.
  • İpotek verilmesi istenmesi halinde eş rızası adı altındaki yazılı kağıdı bankaya verme koşulu bulunmaktadır.
  • İhtiyaç kredisi çekilmek istenir ise 36 ay, taşıt kredisi çekilmek istenirse de 48 aylık vade talebini yerini getirmeniz gerekmektedir.
  • Kredi çekimlerinde aile gelirinizi çekilecek olan kredi kapsamına dahil edilmemesi gerekir. Ancak, konut kredisi çekimlerinde aile geliri kredi kapsamına dahil edilmesi sağlanabilmektedir.
  • Çalışmış olduğunuz iş yerinden alacağınız gelir belgenizi diğer kredi başvurusu evrakları ile birlikte bankaya teslim etmiş olmalısınız.

Daha fazla ekonomi yazısı için hitithaber.com sitesine bakabilirsiniz.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.