DOLAR 32,4893 -0.18%
EURO 34,9633 0.35%
ALTIN 2.435,090,51
BITCOIN 2096115-0,70%
Çorum
23°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

  • bosmenu
  • bosmenu
  • bosmenu
  • bosmenu
  • bosmenu
  • bosmenu
  • bosmenu
Kaliteli Oyunlar İçin Oyuncu Kulaklığı | En İyi 3 Oyun Kulaklığı
43 okunma

Kaliteli Oyunlar İçin Oyuncu Kulaklığı | En İyi 3 Oyun Kulaklığı

ABONE OL
1 Haziran 2022 17:22
Kaliteli Oyunlar İçin Oyuncu Kulaklığı | En İyi 3 Oyun Kulaklığı
ABONE OL

Birbirinden farklı pek çok türü bulunan kulaklıklar arasında oyuncu kulaklığı normal kulaklıklar ile karşılaştırıldığı zaman daha farklı amaçlara hizmet eder. Günlük hayatın içerisinde kullanılan kulaklıklar genellikle müzik dinlemek için yani daha çok amatör amaçlara yönelik tasarlanmıştır. İki adet küçük hoparlörü sayesinde kullanan kişi haricinde başka kişileri rahatsız etmemesi, dışardaki sesleri ise önlemesi için kullanılır.

Oyuncu kulaklığı normal kulaklıklardan tamamen farklı bir deneyim sunmaktadır. Oyuncular tarafından en çok tercih edilen ekipmanlar arasında yer alır ve oyun sırasında kişilere önemli derecede avantaj sağlar. Böylece oyuncuların oyundan daha çok keyif almasını ve sesleri daha iyi analiz etmesini sağlar. Ayrıca oyunların kazanılmasında da etkisi büyüktür.

Oyun sırasında ortamlar sürekli değiştiği için oyuncunun kulağına gelecek olan sesler de sürekli değişir. Özellikle günümüzde geliştirilen oyunlarda ses akışı oldukça yüksektir ve dolayısı ile oyuncunun oyun esnasında alması gereken ses de aynı oranda artar. Oyun esnasında gelen seslerde gecikmeler yaşanırsa ve farklı sesler birbirine karışırsa oyun kalitesi önemli oranda sekteye uğrar.

Oyuncular için tasarlanan kulaklıklarda en çok dikkat edilen konu da sesin aktarılması konusudur. Sesin hızlı ve en etkili şekilde aktarılması için ve olumsuz etkilerin engellenmesi adına yüksek seviyede ses aktarma gücüne sahip olan kulaklıklar üretilmiştir. Bu sayede sesin gecikme süresi azalır ve sesleri algılama oranı artar. Sonuç olarak daha hızlı ve etkili tepkiler veren oyuncular yüksek seviyede performans sergiler.

oyuncu kulaklığı

Oyuncu Kulaklığı Avantajları

Oyuncu kulaklığı zaman içerisinde teknolojinin gelişmesi ile birlikte pek çok farklı avantajı sağlar hale gelmiştir. Genel olarak oyunculara sağladıkları avantajlar arasında şu maddeler sayılabilir;

-Yüksek seviyede ve gerçek ile birebir ses deneyimi
-3D özelliğe sahip ses deneyimi
-Kulaklıkların kulağı ve başı daha iyi sarması böylece sesin kulaklara daha iyi iletilmesi
-Ses yalıtımını çok iyi seviyede sağlayan kulaklık süngerlerine sahip olması.

Oyuncuların oyun esnasında deneyim zevkinin artması için en önemli kriterlerden birinin ses seviyesi olduğu bilinir. Seslerin kalitesinin yüksek seviyede olması sayesinde oyun daha gerçekçi bir şekilde oynanabilir. Böylece de oyuncular tıpkı o oyun dünyasının içindeymiş gibi yüksek oranda keyif alır, algıları daha da gerçekçiler. Özel olarak tasarlanan kulaklıklarda ses çıkışının sağlanmasında görev alan speaker daha özel teknolojiler kullanılarak üretilmektedir.

Ses kalitesi ve gerçekçiliğin yansıtılması konusu da oyuncu kulaklıklığı için önemli bir kriterdir. Bunun için de üç boyutlu ses teknolojisi de kullanılır. Böylece oyun esnasında gelen sesler üç boyutlu bir şekilde oyuncunun kulağında ve kafasında canlanır. Günümüzde yeni teknolojiler ile üretilmiş kulaklıklarda oyuncunun oyun içindeki durumuna ve pozisyonuna göre kulaklığın sağ ve sol tarafından gelebilecek şekilde farklı ses seviyeleri oluşturulmuştur. Bu kriter de yine oyunlardan keyif almak adına oldukça önemlidir.

oyuncu kulaklığı

Kablosuz ve Kablolu Oyuncu Kulaklığı

Oyuncu kulaklıkları kablosuz ve kablolu olarak iki kategoriye ayrılır. Kablolu ürünler direkt bilgisayar ile kurulan bağlantı sayesinde ses aktarımını sağlarken kablosuz kulaklıklar ise bluetooth teknolojisinden faydalanmaktadır. Oyuncu kulaklığı bluetooth teknolojisine sahip olan kulaklıkların ses aktarım süresi daha yüksektir.

Oyuncu Kulaklığı Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Oyuncu kulaklığı arasından seçim yaparken ses kalitesine ve ses seviyesine dikkat edilmesi en önemli kriterdir. Aynı zamanda yalıtım seviyesine, tasarımına ve ekstra fonksiyonlarına da dikkat ederek kendinize uygun bir kulaklık tercihinde bulunabilirsiniz. Kişilerin istek ve ihtiyaçlarına uygun olacak şekilde oyuncu kulaklığı kablosuz ya da kablolu olarak da tercih edilebilir.

Özellikleri bakımı ile piyasada farklı markalar ve fiyatlar bulmak mümkündür. Seçim yaparken bütçenin de belirlenmesi tercihleri etkileyecektir. Oyuncu kulaklığı ucuz fiyatlarda bir ürün tercihi yapmak bazen zararlı olabilir. Bunun yerine daha yüksek fiyatlı bir kulaklık satın alarak ömür boyu kullanım imkanına sahip olabilirsiniz.

oyuncu kulaklığı

Oyuncu Kulaklığı Özellikleri

Çevrenizde ya da forumlarda oyuncu kulaklığı önerisi yorumunda bulunan pek çok kişi olabilir. Ancak kulaklık satın alma esnasında dikkat edilmesi gereken bazı önemli kriterler vardır. Gelin birlikte inceleyelim.

Ergonomik Tasarım ve Konfor

Özellikle oyuncular tarafından tercih edilecek olan oyuncu kulaklığı, kişiler için uzun süre kullanıma uygun olmalıdır. Oyunlar genellikle uzun süreli olduğu için kulaklıklar saatlerce kulakta kalır. Bu noktada kaliteli, ergonomik tasarıma sahip ve konforlu kulaklıklar uzun süre kullanımda kulak ve baş ağrılarının oluşumunu engeller. Aynı zamanda kulaklıkların oyun esnasında oyuncu rahat hissettirmesi için de başı tamamen kavraması önemlidir.

Ses Yalıtımı

Kulaklıklarda ses yalıtımı oldukça önemlidir. Oyuncu kulaklığı, özellikleri bakımı ile dışardan gelen sesleri kulaklığın içine almamasının yanında oyun esnasında oluşan sesleri de dışarı çıkarmaması gerekmektedir. Bu iki durumun tek çözümü iyi bir ses yalıtımıdır. Böylece dışardan gelen sesler sebebi ile oyuncuların dikkati dağılmaz ve oyun deneyimi üst seviyelere çıkar.

Internet kafeler ya da kalabalık ortamlarda oyun oynayan oyuncular için de aynı ortamda bulunan kişilerin rahatsız olmaması adına ses yalıtımlı kulaklıkların tercih edilmesi önemlidir. Bunun için kulaklıklardan dış ortamı rahatsız edecek seviyede ses çıkmaması için ses yalıtımı yüksek malzemelerden üretilen kulaklık süngerleri kullanılmaktadır.

Tasarım

Piyasada farklı tasarımlara sahip olan oyuncu kulaklığı bulmak mümkündür. Öyle ki kulaklıklarda bulunan led tasarım sayesinde oyun içindeki sesler ile orantılı olarak renk değişimi bile gerçekleşebilmektedir. Markaların daha çok tercih edilmesinde etkili kriterler arasında farklı renklerin bir araya getirilmesi ile oluşturulan benzersiz tasarımlar da yer alır.

Terleme Problemi

Oyuncular tarafından genellikle uzun soluklu oyunlar oynandığı için uzun süreler boyunca kulaklıkların kulakta kalması gerekmektedir. Bu durum sonucunda da kulak ve baş bölgesi ile sürekli temas halinde olan kulaklık ısınmaya başlar. Isınma sonucunda da kulak ve saç bölgesinde terlemeler meydana gelir. Yüksek yalıtımlı kulaklıklarda terleme durumu daha çok meydana gelir.

Kulaklıklarla ses yalıtımını sağlayan süngerlerin aynı zamanda ısıyı da geçirmemesi gerekir. Çünkü terleme sorunu oyun keyfini önemli oranda etkiler. Bunun için de sesi geçirmeyen ancak ısıyı geçirme özelliğine sahip yalıtım malzemelerinin kulaklıklarda kullanılıyor olması önemlidir.

Bluetooth

Oyuncu kulaklığı bluetooth, kablosuz modeller arasındadır ve günlük hayatta da kullanılan bir modeldir. Günümüzdeki teknolojik gelişmeler sayesinde oyuncu kulaklığı arasından bluetooth özellikli kulaklıkların tercih edilme oranı daha da artmıştır. Bluetooth kulaklıklarda pil teknolojilerinin gelişmesi ile birlikte de saatlerce aralıksız olarak kullanım imkanı sunulmaktadır.

Malzeme Kalitesi

Uzun saatler boyunca kullanılan oyuncu kulaklığı kaliteli malzemelerden yapılmış olmalıdır. Terlemeye sebep olan kulaklıklar yıpranmaya da sebep olur ve bu durum sonucunda kulaklığın kullanım ömrü azalır. Sonuç olarak kulaklıklar yalıtım özelliklerini kaybeder. Uzun süreli kullanım için malzemenin kalitesi önemli bir kriterdir.

oyuncu kulaklığı

En İyi 3 Oyun Kulaklığı

En iyi oyuncu kulaklığı önerisi için hazırladığımız listede yer vermiş olduğumuz markalar ve özelliklerini inceleyebilirsiniz. Oyuncu kulaklığı arasından artı ve eksi yönlerine göre yaptığımız sıralama aşağıdadır.

1. HyperX Cloud Orbit S

Önerilerimizde ilk sırada yer alan HyperX Cloud Orbit S, 3 boyutlu ses özelliğine sahiptir ve böylece oyunculara üstün bir ses deneyim imkanı sağlar. Kablolu ve kablosuz özelliği vardır ve 120 dB’lik bir  hassasiyete sahiptir. Bu da sesleri net algılamanız için önemli bir ayrıcalıktır.

2. EPOS Sennheiser GSP 600

En iyi oyuncu kulaklığı arasında yer alan Sennheiser markasının bu modeli oyuncular arasında en çok tercih edilen ekipman arasında yer almaktadır. Mikrofonu ile iletişim etkilidir ve teknik donanımları ile fark yaratan bir markadır. Kabloludur ve kablo uzunluğu 250 cm’dir. 120 dB’lik ses hassasiyetine sahiptir.

3. SteelSeries Arctis Pro Wireless Hi-Res

En iyi oyuncu kulaklığı listemizde yer alan bir diğer marka ise SteelSeries. En önemli özelliklerinden biri olan tüm oyun konsolları ile uyumlu SteelSeries’in Arctis Pro modeli geniş bir kullanım alanına sahiptir. Şık görünüşe sahip olmasının yanında sağlamdır. Bunun için de uzun yıllar kullanıma uygundur. Bağlantı türü Bluetooth olup 102 dB hassasiyete sahiptir.

İlginizi çekebilir: Biyonik Teknoloji 2022’de de Çığır Açmaya Devam Ediyor!

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
Tüm Yorumlar (1)


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.