00:30 - Ünlü televizyon sunucu Raif Akyüz’ü dünya medyası yakın takibe aldı !
22:39 - Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva vefat etti
20:53 - Özge Çanlı
14:48 - Ömür Gedik’ten dünyaca ünlü isme gönderme
12:56 - Sıla dün gece Harbiye Açık Hava Sahnesini salladı
13:47 - Tamay Akademi’nin açılışına yoğun ilgi
16:53 - Ebru Gamze Işıksaçan “MYTH 12” adlı ilk solo sergisi sanatseverlerle buluştu.
13:47 - 2. Best Of Medya Gold Ödülleri sahiplerini buldu
10:08 - Gülhan Aktuğ Eren’in eserleri İngiliz Sanatseverlerle Londra’da buluşuyor.
18:35 - Op.Dr. Mehmet Kartal Kimdir ?
İşkur belli aralıklarla açtığı eğitim programları ile birçok kişinin işe girmesine vesile oluyor. Kişiler daha kursiyer vasfındayken...
İşkur belli aralıklarla açtığı eğitim programları ile birçok kişinin işe girmesine vesile oluyor. Kişiler daha kursiyer vasfındayken de işkur’dan belli tutarlarda maaş almaya başlıyor ve bu maaşlar kişilerin ilgili banka hesaplarına yatırılıyor. İşkur’un son dönemdeki maaşları ne zaman yatıracağı ise merak konuları arasında bulunuyor.
İşkur eğitim programlarına katılarak başarılı olan ve işe giren kişiler 3 ay ya da 6 ay süresince maaşlarını İşkur üzerinden alıyorlar. İşkur bu gençlerin maaşlarının bir kısmını ya da tamamını yatırarak hem işverene destek veriyor hem de gençlerin bu süreçte tutunmasına olanak tanıyor.
İşkur bünyesinde işe giren gençlerin hak ettikleri maaşlar bu maaşları hak ediş tarihinden tam olarak 30 gün sonra yatırılıyor. Fakat maaşların net şekilde hangi gün yatırıldığına dair bir bilgi bulunmuyor. Bu da kişilerin maaşlarının yatıp yatmadığını kontrol edebilmeleri için sürekli olarak hesaplarını kontrol etmeleri gerekiyor.
İşkur eğitimleri sırasında verilen maaşlar dışında, işinden ayrılan ve işsizlik sigortası nedeni ile işsizlik maaşı alanlarında maaş ödemelerini yapıyor. Bu iki maaş ödemesi tamamen birbirinden farklı konulardır. İşsizlik maaşları genel olarak her ayın 5 itibari ile kişilerin hesaplarına yatırılıyor. Bu maaşlar da PTT şubelerinden TC kimlik kartı ile çekilebiliyor.
İşkur programları kapsamında kişilere katıldıkları kurslar için maaş ödemesi yapılıyor. Bilişim ve imalat alanlarında kurs görenler 6 ay boyunca eğitim alabiliyorlar. Diğer hizmet ve üretim sektörlerinde çalışanlar ise en fazla 3 aylık eğitimler alabiliyorlar.
Oyun geliştirme uzmanı ve kodlama eğitimleri, siber güvenlik ve bulut bilişim gibi alanlarda düzenlenecek olan eğitim programlarına 18 yaş ile 29 yaş arasındaki kişiler katılım sağlayabiliyor. Bu programlar ise 9 ay sürecektir. Günde 5 ve 8 saat arasında uygulanacak olan eğitim programları haftanın 6 günü devam edecek ve haftalık olarak da 45 saati geçmeyecektir.
Programa katılanlar zaruri ihtiyaçlarını karşılamak adına işkurdan maaş alabilecekler. Bu maaş tutarları günlük 163,59 TL olup kısa vadeli sigorta primleri de İşkur tarafından karşılanacaktır. Daha fazla haber ve bilgi için hitithaber.com tıklayınız.