Facebook
Instagram
Çorum Haberleri
Çorum
HAFİF YAĞMUR
20°
ANASAYFA Gündem OKA, Çorum Konaklama Tesislerini Sürdürülebilir Turizm Standartlarına Hazırlıyor

OKA, Çorum Konaklama Tesislerini Sürdürülebilir Turizm Standartlarına Hazırlıyor

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı, Çorum'daki konaklama tesislerine sağladığı teknik destekle Türkiye Sürdürülebilir Turizm Programı standartlarına uyum sağlıyor.
OKA, Çorum Konaklama Tesislerini Sürdürülebilir Turizm Standartlarına Hazırlıyor

Çorum'daki Konaklama Tesisleri, Türkiye Sürdürülebilir Turizm Standartlarına Uyum Sağlıyor

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA), Teknik Destek Programı kapsamında destek sağlayarak Çorum'daki konaklama tesislerini Türkiye Sürdürülebilir Turizm Programı standartlarına hazırlıyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından belirlenen Türkiye Sürdürülebilir Turizm Programı standartları doğrultusunda, konaklama tesislerinin uyum sağlamaları zorunlu hale gelmiş ve denetimler için 16 firmaya yetki belgesi verilmiştir.

Çorum İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü liderliğinde yürütülen "Çorum'daki Konaklama Tesislerinin Uluslararası Sürdürülebilir Turizm Kriterlerine Adaptasyonu" Projesi kapsamında, küçük kapasiteli otellere teknik destek verilerek sertifikalandırma süreci desteklenmiştir.

Belgelendirme süreci için gerekli rehberlik ve bilgilendirme yapılan otellere verilen eğitimler sonucunda, Çorum'da bulunan toplam 34 konaklama tesisi Sürdürülebilir Turizm Programı Standartları 1.Aşama Belgesi almaya hak kazanmıştır.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
"Taraftarlar, şehir ve camia şunu bilsin ki biz işin sonuna kadar gitmek istiyoruz”

"Taraftarlar, şehir ve camia şunu bilsin ki biz işin sonuna kadar gitmek istiyoruz”