Facebook
Instagram
Çorum Haberleri
Çorum
HAFİF YAĞMUR
20°
ANASAYFA Genel Kale Mahallesi'nde kentsel dönüşüm hayalleri rafa mı kalktı?

Kale Mahallesi'nde kentsel dönüşüm hayalleri rafa mı kalktı?

Çorum'daki Kale Mahallesi sakinlerinin kentsel dönüşüm hayalleri belirsizliğe gömüldü. Projenin akıbeti merakla beklenirken hak sahipleri mağdur durumda.
Kale Mahallesi'nde kentsel dönüşüm hayalleri rafa mı kalktı?

Çorum Kale Mahallesi Kentsel Dönüşümünde Belirsizlik Devam Ediyor

Çorum’un Kale Mahallesi sakinleri, uzun süredir bekledikleri kentsel dönüşüm projesinin askıda kalmasından dolayı hayal kırıklığı yaşıyor.

BEKLENTİLER BOŞA ÇIKTI

Geçtiğimiz seçim döneminde, Kale Mahallesi'nde kentsel dönüşüm vaadi verilmesine rağmen seçimlerden sonra proje unutulmuş gibi görünüyor.

NE OLACAK ŞİMDİ?

Çorum Belediyesi, kentsel dönüşüm projesini Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na havale ederken, bakanlığın proje için gerekli ilgiyi göstermediği belirtiliyor.

YETKİLİLER SUSKUN

Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın'ın bir yıl önce yaptığı açıklamaya rağmen, projeyle ilgili somut bir adım atılmaması mahalle sakinlerini tedirgin ediyor.

MAĞDURİYET ARTIYOR

Riskli alan ilan edilen bölgede ev sahipleri, projenin askıya alınmasından dolayı evlerini satamadıklarını ve mağdur olduklarını belirtiyor.

GELECEK BEKLENİYOR

2021'de başlayan ancak 2023'te durdurulan kentsel dönüşüm projesinin tekrar hayata geçirilmesi için TOKİ yetkililerinin Çorum'a gelmesi bekleniyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Sel Patozu Başka Köye Sürükledi!

Sel Patozu Başka Köye Sürükledi!