Facebook
Instagram
Çorum Haberleri
Çorum
HAFİF YAĞMUR
19°
ANASAYFA Genel "Jandarma, Çorum ve Sinop'ta 2 Organize Suç Örgütünü Çökertti"

"Jandarma, Çorum ve Sinop'ta 2 Organize Suç Örgütünü Çökertti"

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Çorum ve Sinop merkezli operasyonlarda 2 organize suç örgütünü çökertildiğini açıkladı. Toplamda 39 şüpheli yakalandı ve 27'si tutuklandı. Suçtan elde edilen mal varlıklarına el konuldu.
"Jandarma, Çorum ve Sinop'ta 2 Organize Suç Örgütünü Çökertti"

İçişleri Bakanı: Çorum ve Sinop'ta Organize Suç Örgütleri Çökertildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Çorum ve Sinop merkezli 6 ilde jandarma tarafından gerçekleştirilen 'Mahzen-50' operasyonlarında, Çorum'da Yunus Emre Akyıldız ve Gözde Akyıldız, Sinop'ta ise Mustafa Demir'in liderliğini yaptığı 2 ayrı organize suç örgütünün çökertildiğini duyurdu.

Jandarma Operasyonunda 39 Şüpheli Yakalandı

Operasyonlar kapsamında elebaşlarının da aralarında bulunduğu toplam 39 şüpheli yakalandı ve bunlardan 27'si tutuklandı, 6'sı hakkında ise adli kontrol kararı verildi.

Mal Varlıklarına El Konuldu

Yerlikaya, Çorum'da yapılan operasyonla ilgili olarak, MASAK ile yürütülen ortak çalışmalar sonucunda suçtan elde edilen mal varlıklarının aklanması çerçevesinde şüphelilere ait 10 araç, 5 daire, 22 tarla, 2 arsa, 22 bahçe ve 597 banka hesabına el konulduğunu belirtti. Sinop operasyonunda ise 448 milyon TL değerinde 112 tapu senedi, 20 milyon TL değerinde 347 borç senedi, 4 milyon TL değerinde 24 çek, 5 ruhsatsız tabanca, döviz, altın, imzalı boş senet ve dijital materyaller ele geçirildi.

Yerlikaya, suçtan elde edilen mal varlıklarının aklanması sürecinde şüphelilere ait yaklaşık 124 milyon TL değerinde 17 daire, 10 arsa, 8 araç, 2 dükkan ve 112 banka hesabına el konulduğunu açıkladı.

Bakan Yerlikaya, operasyonun başarısı dolayısıyla Kargı ve Ayancık Cumhuriyet Başsavcılıkları ile MASAK çalışanlarına ve jandarma personeline tebriklerini iletti. - ANKARA

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Konya'da Trap Atışları Yapıldı, Çorumlu Yusuf Yağız Bayram Bronz Madalya Kazandı

Konya'da Trap Atışları Yapıldı, Çorumlu Yusuf Yağız Bayram Bronz Madalya Kazandı