Facebook
Instagram
Çorum Haberleri
Çorum
HAFİF YAĞMUR
19°
ANASAYFA Genel Gümrük Kaçağı Araç Operasyonunda 30 Şüpheli Gözaltında

Gümrük Kaçağı Araç Operasyonunda 30 Şüpheli Gözaltında

Samsun merkezli operasyonda, Çorum dahil 4 ilde "change araç" suçundan 30 kişi gözaltına alındı. Olayla ilgili detaylar inceleniyor.
Gümrük Kaçağı Araç Operasyonunda 30 Şüpheli Gözaltında

Samsun ve Çorum'da "Change Araç" Operasyonu: 30 Şüpheli Gözaltına Alındı

Samsun merkezli aralarında Çorum'un da bulunduğu 4 ilde düzenlenen "change araç" operasyonunda 30 şüpheli gözaltına alındı.

Çorum'da bir kişi gözaltına alınırken, Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından farklı marka ve modeldeki yanmış, yakalamalı, hacizli, enkaz altından çıkarılan ağır hasarlı araçların motor ve şasi numaraları ile orijinal özelliklerinin Bulgaristan'dan getirilen gümrük kaçağı olduğu değerlendirilen 29 araçla "change" yapılıp satıldığı yönündeki bilgi üzerine çalışma başlatıldı.

Suçlarını işledikleri belirlenen 30 şüpheliden 22'si Samsun'da, 6'sı İstanbul'da, birer kişi ise Çorum ve Trabzon'da gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüphelilerin ikametlerinde yapılan aramalarda 3 kurusıkı tabanca, 43 fişek, 58 bin 800 lira, dijital materyaller, 2 araç plakası, noter belgeleri ve araç alım satım işlemlerine ilişkin çok sayıda evrak ele geçirildi.

Tüm delillerin toplanmasının ardından zanlılar, işlemleri için emniyete götürüldü.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Çorum'da Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, İlçe Müdürleriyle Tarımsal Çalışmaları Değerlendirdi

Çorum'da Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, İlçe Müdürleriyle Tarımsal Çalışmaları Değerlendirdi