Facebook
Instagram
Çorum Haberleri
Çorum
HAFİF YAĞMUR
20°
ANASAYFA Genel Çorum'da Traktör Denetimleri: 487 Araç Denetlendi, 8 Traktör Trafikten Men Edildi!

Çorum'da Traktör Denetimleri: 487 Araç Denetlendi, 8 Traktör Trafikten Men Edildi!

Çorum İl Jandarma Komutanlığı, tarım araçları ve traktörler için denetimler gerçekleştirerek 487 traktörü kontrol etti. Eksiklikler tespit edilen sürücülere ceza kesildi. İl genelinde güvenli trafik için çalışmalar devam edecek.
Çorum'da Traktör Denetimleri: 487 Araç Denetlendi, 8 Traktör Trafikten Men Edildi!

Çorum İl Jandarma Komutanlığı Tarım Araçları ve Traktörler İçin Denetimler Gerçekleştirdi

Hasat mevsimi devam ederken traktör kazalarındaki artış nedeniyle Jandarma trafik timleri tarafından yapılan denetimler kapsamında Çorum genelinde 487 traktör ve sürücüsü kontrol edildi.

Denetimler sonucunda, muayene süresi geçen, sigortası olmayan, sürücü belgesi olmayan ve eksik donanıma sahip olan 21 traktör sürücüsüne ceza kesilirken, 8 traktör ise trafikten men edildi.

İskilip ve Sungurlu ilçelerinde gerçekleştirilen "Reflektör Tak, Görünür Ol" kampanyası kapsamında 45 traktör kullanıcısına reflektör dağıtılarak, trafik kuralları konusunda bilgilendirme yapıldı.

İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan açıklamada, traktör kazalarını önlemek, sürücülerin trafik kurallarına uymasını sağlamak ve denetimlerle eğitim faaliyetlerini artırmak amacıyla tarımsal faaliyetlerin yoğun olduğu dönemlerde özel denetimlerin devam edeceği belirtildi.

Denetimlerde sürücülerin belgelerinin yanı sıra araçların muayene ve sigorta durumları, ışık donanımları, reflektörler ve diğer güvenlik ekipmanları titizlikle kontrol edilecek ve çiftçilerin üretimine zarar vermeden trafik güvenliğini sağlamak için denetim ve bilgilendirme çalışmaları devam edecek. - ÇORUM

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Çorum İskilip'te Traktör Devrildi: Sürücü Yaralandı

Çorum İskilip'te Traktör Devrildi: Sürücü Yaralandı