Facebook
Instagram
Çorum Haberleri
Çorum
HAFİF YAĞMUR
20°
ANASAYFA Genel Çorum'da Piroteknik Maddeler ve Havai Fişekler İle İlgili Yönerge Hakkında Detaylar Verildi

Çorum'da Piroteknik Maddeler ve Havai Fişekler İle İlgili Yönerge Hakkında Detaylar Verildi

Çorum İl Emniyet Müdürlüğü, düğün ve şenliklerde piroteknik maddelerin satışı ve kullanımıyla ilgili yeni yönerge hazırladı. İl sınırlarında sıkı kurallar getirildi.
Çorum'da Piroteknik Maddeler ve Havai Fişekler İle İlgili Yönerge Hakkında Detaylar Verildi

Çorum İl Emniyet Müdürlüğü Piroteknik Maddeler Yönergesi Hakkında Bilgi Verdi

Çorum İl Emniyet Müdürlüğü, düğün ve şenliklerde maytap, torpil, tabanca mantarı ile havai fişeklerin satışı ve kullanılması ile ilgili hazırlanan yönerge hakkında detaylı bilgiler paylaştı.

Yönerge Kapsamında Alınan Önlemler Neler?

Çorum il sınırları içerisinde düğünler, özel günler, kutlamalar ve çeşitli etkinliklerde piroteknik maddelerin kullanılması, saklanması, depolanması ve satışının mevzuata uygun şekilde gerçekleşmesini sağlamak amacıyla hazırlanan yönergeye göre; piroteknik maddelerin sadece yetkili Av Bayileri tarafından satılması sağlanmıştır.

Belirlenen Kurallara Uyulmaması Durumunda Uygulanacak İşlemler Nelerdir?

Yönergeye göre, Av Bayileri sadece 18 yaşından büyük kişilere oyun ve eğlence aracı olan piroteknik maddeleri satarken, A sınıfı yeterlilik belgesine sahip olmayanlara ise şenlik ve işaret fişeklerini satamayacaklar. Maytap, torpil gibi maddelerin havanın kararmasından sonra bulundurulması ve taşınması yasaklanırken, havai fişeklerin kullanılabilmesi için önceden 72 saatlik bir müracaat şartı getirilmiştir.

Yönergeye uymayanlarla ilgili olarak, Zabıta tarafından derhal işlem yapılacak, adli yönden Genel Güvenliğin Tehlikeye Sokulması ve Tehlikeli Maddelerin İzinsiz Olarak Bulundurulması suçlarından adli işlem başlatılacak, idari yönden ise Kabahatler Kanunu, Çevre Kanunu ve ilgili tüzükler çerçevesinde işlem yapılması kararlaştırılmıştır.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Çorum depremi sonrası Prof.Dr.Naci Görür'den açıklama geldi

Çorum depremi sonrası Prof.Dr.Naci Görür'den açıklama geldi