Facebook
Instagram
Çorum Haberleri
Çorum
HAFİF YAĞMUR
19°
ANASAYFA Genel Çorum Valisi: Haziranda 363 kişi gözaltına alındı, 33'ü tutuklandı!

Çorum Valisi: Haziranda 363 kişi gözaltına alındı, 33'ü tutuklandı!

Çorum Valisi Zülkif Dağlı, haziran ayında 363 kişinin gözaltına alındığını ve 33'ünün tutuklandığını açıkladı. Kentte huzur ve asayiş için çalışmalar hız kesmeden devam edecek.
Çorum Valisi: Haziranda 363 kişi gözaltına alındı, 33'ü tutuklandı!

Çorum Valisi Zülkif Dağlı: Haziran Ayında 363 Kişi Yakalandı, 33'ü Tutuklandı

Çorum Valisi Zülkif Dağlı, haziran ayında hakkında yakalama kararı bulunan 363 kişinin gözaltına alındığını, tutuklananların sayısının 33 olduğunu açıkladı.

Asayiş Birimlerince Gerçekleştirilen Çalışmalar Değerlendirildi

Vali Dağlı, kentte huzur ve asayişi sağlamak amacıyla İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığınca gerçekleştirilen çalışmaları basın toplantısında değerlendirdi. Çorum'da geçen ay yapılan 236 şok ve 21 geniş katılımlı huzur uygulamasında 169 bin 662 kişiye kimlik kontrolü yapıldı.

Trafik Denetimlerinde Ciddi İhlaller Tespit Edildi

Dağlı, trafik birimlerince denetlenen 96 bin 781 araçtan 22 bin 103'üne idari para cezası kesildiğini, abartılı egzoz, kural dışı modifiye ve alkollü araç kullanma gibi nedenlerle 625 aracın trafikten men edildiğini belirtti.

Kaçakçılık ve Narkotik Operasyonlarında Ele Geçirilen Malzemeler Anlatıldı

Vali Dağlı, yapılan kaçakçılık ve narkotik operasyonlarında 51 ruhsatsız tabanca, 29 tüfek, 19 kurusıkı tabanca, 1316 fişek, 3 bin 904 sentetik ecza hapı, 4 bin 216 gram uyuşturucu, 4 uyuşturucu kullanma aparatı, 3 bin 87 litre sahte içki, 10 kilogram kaçak tütün ve 18 bin makaron ele geçirildiğini ifade etti.

Vali Dağlı, halkı Kırım Kongo Kanamalı Ateşi virüsü taşıyan kenelere ve orman yangınlarına karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı. Ayrıca, hava sıcaklıklarının artmasıyla mantar zehirlenmelerine dikkat çekerek vatandaşları uyardı.

Dağlı, düğünlerde silah atılmasını engellemek amacıyla sivil polis ve jandarma personeli görevlendirildiğini ve ateş edenler hakkında yasal işlem yapılacağını belirtti.

Çorumlu vatandaşların güvenliği için çalışmaların aralıksız devam edeceğini vurgulayan Vali Dağlı, suçlularla kararlılıkla mücadele edileceğini ve toplumsal düzeni bozmaya çalışanlara göz açtırılmayacağını ifade etti. Ayrıca, tüm kurumlar, sivil toplum kuruluşları, basın mensupları ve vatandaşlarla iş birliği içinde olacaklarını söyledi.

Toplumun her kesimiyle el ele vererek çalışmalarına hız kesmeden devam edeceklerini belirten Dağlı, amacın Çorum halkının güvenlik ve huzur içinde yaşamalarını sağlamak olduğunu sözlerine ekledi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Çorum'da Okul Çevresindeki Metruk Binalarla İlgili Toplu Yıkım Planı Başlıyor

Çorum'da Okul Çevresindeki Metruk Binalarla İlgili Toplu Yıkım Planı Başlıyor