Facebook
Instagram
Çorum Haberleri
Çorum
AÇIK
23°
ANASAYFA Genel Çorum Belediyesi'nden Şehir Merkezinde Yeni Bulvar

Çorum Belediyesi'nden Şehir Merkezinde Yeni Bulvar

Çorum Belediyesi, yeni bulvarı oluşturmak için kamulaştırma ve yıkım çalışmalarına devam ediyor. Şehir içi ulaşımı kolaylaştırmak için çalışmalar hızla ilerliyor.
Çorum Belediyesi'nden Şehir Merkezinde Yeni Bulvar

Çorum Belediyesi, Yeni Bir Bulvar İçin Kamulaştırma ve Yıkım Çalışmalarına Devam Ediyor

Çorum Belediyesi, Akşemseddin Caddesi ile Recep Tayyip Erdoğan Caddesi’ni birbirine bağlayacak 20 metre genişliğindeki bulvar için kamulaştırma ve yıkım çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Recep Tayyip Erdoğan Caddesi ile Okul 1. Sokağın kesiştiği noktadaki bir binanın yıkımına başlandı.

Şehrin ulaşılabilirlik vizyonu doğrultusunda hareket eden Çorum Belediyesi, trafiği rahatlatmak adına yeni yollar açma çalışmalarını sürdürüyor. Üçtutlar Mahallesi'nde bulunan Okul 1. Sokağın trafiği rahatlatmak amacıyla yıkım çalışmalarına devam ediliyor.

Recep Tayyip Erdoğan Caddesi ile Okul 1. Sokağın kesiştiği noktadaki binanın kamulaştırma işlemi tamamlandıktan sonra yıkımına başlandı.

Belediye, kamulaştırma ve yıkım çalışmalarının ardından şehrin merkezine yaklaşık 1 kilometrelik yeni bir bulvar inşa edecek. Bu 20 metre genişliğindeki bulvar, Akşemseddin Caddesi'nden Azerbaycan Caddesi'ne kadar uzanacak ve trafiği rahatlatacak.

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, şehir içi ulaşımı kolaylaştırmak ve trafik sorunlarına çözüm bulmak adına ellerinden geleni yaptıklarını belirtti. Aşgın, "Göreve geldiğimiz günden bu yana akıllı şehir ve ulaşılabilir şehir projelerimizi hayata geçiriyoruz. Yeni yollar açarak şehrin içindeki ulaşımı kolaylaştırıyoruz ve kamulaştırma çalışmalarıyla şehre nefes aldıracak yeni alanlar oluşturuyoruz. Yıkım çalışmalarının ardından yol genişletme çalışmalarını da en kısa sürede tamamlayacağız." şeklinde konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ambulans ve Otomobilin Kazasında 6 Yaralı!

Ambulans ve Otomobilin Kazasında 6 Yaralı!