Facebook
Instagram
Çorum Haberleri
Çorum
HAFİF YAĞMUR
20°
ANASAYFA Genel Alaca Belediyesi İtfaiye Amiri: Anız Yakmak Yerine Alternatif Yöntemlere Odaklanalım

Alaca Belediyesi İtfaiye Amiri: Anız Yakmak Yerine Alternatif Yöntemlere Odaklanalım

Alaca Belediyesi İtfaiye Amiri Murat Bulut, anız yakmanın tarım arazilerine ve çevreye verdiği zararlara dikkat çekerek, alternatif yöntemleri kullanmanın önemini vurguladı. Gelecek nesillere temiz bir çevre bırakmak için farkındalık oluşturulmasını istedi.
Alaca Belediyesi İtfaiye Amiri: Anız Yakmak Yerine Alternatif Yöntemlere Odaklanalım

Alaca Belediyesi İtfaiye Amiri Murat Bulut'tan Anız Yakmanın Zararlarına Dikkat Çağrısı

Alaca Belediyesi İtfaiye Amiri Murat Bulut, ülkemizde artan tarım arazi yangınlarının sebeplerinden biri olan anız yakma alışkanlığının ciddi sonuçlara yol açabileceğine vurgu yaptı.

Bulut, "Bir hatanın büyük felaketlere sebep olabileceğini belirterek, "Örneğin geçtiğimiz günlerde Kuzkışla köyünde yaşadığımız yangında 33 dönüm arazi kül oldu, çiftçilerin emeği heba oldu ve binlerce canlı zarar gördü. Lütfen dikkatli olalım ve anız yakmaktan kaçınalım."

Anız yakmanın yerine toprağı koruyan ve çevreye faydalı alternatif yöntemlerin kullanılması gerektiğini vurgulayan Bulut, "Anızın toprakla karıştırılması, organik gübre kullanımı ve tarımsal atıkların kompost haline getirilmesi gibi uygulamalar, sürdürülebilir tarım için önemli çözümler sunmaktadır."

Gelecek kuşaklara temiz bir çevre ve verimli tarım alanları bırakmak için anız yakımı konusunda duyarlı olunması gerektiğini belirten Bulut, "İtfaiyenin hayat kurtardığını ve önemli bir işlev üstlendiğini unutmayalım" dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Çorum Belediyesi, Sünnet Şöleni İçin Hazırlanıyor!

Çorum Belediyesi, Sünnet Şöleni İçin Hazırlanıyor!