Facebook
Instagram
Çorum Haberleri
Çorum
HAFİF YAĞMUR
19°
ANASAYFA Genel 1390 Çorumlu Şehit Çanakkale Şehitliğinde Yer Alıyor

1390 Çorumlu Şehit Çanakkale Şehitliğinde Yer Alıyor

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Tarihi Gelibolu Yarımadası'nın manevi bekçilerini ve kahraman Mehmetçikleri gelecek kuşaklara aktarmaya söz verdi.
1390 Çorumlu Şehit Çanakkale Şehitliğinde Yer Alıyor

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir: "Şehitlerimiz Kıyamete Kadar Bu Toprakların Manevi Bekçileri Olacak"

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Çanakkale Savaşları'nın gerçekleştiği Tarihi Gelibolu Yarımadası'nda Mehmetçiklerin toprağın altında kefensiz yattığını ve bu şehitlerin manevi bekçiler olarak kıyamete kadar kalacaklarını belirtti.

Kaşdemir, Tarihi Alan Başkanlığı olarak, Gelibolu Yarımadası'nda yaşanan büyük hatıraları gelecek kuşaklara aktarmak ve yaşatmak için ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti.

Çanakkale'nin, milletin ortak değeri ve manevi başkenti olduğunu vurgulayan Kaşdemir, Tarihi Gelibolu Yarımadası'ndaki anıtların her yıl binlerce ziyaretçiye Çanakkale ruhunu yaşattığını dile getirdi.

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı tarafından yapılan çalışmalar kapsamında, 59 bin 472 şehidin isminin yer aldığı Yarımada'da, birçok farklı şehirden gelen kahraman Mehmetçiklerin izleri bulunmaktadır.

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, 1915 yılında Türk milletinin, Çanakkale'de büyük bir mücadele verdiğini belirterek, "Çanakkale'de dünya üzerindeki yedi düvelin saldırısına karşı kahraman evlatlarımız büyük bir fedakarlıkla mücadele etti." dedi.

Kaşdemir, Çanakkale'nin Türkiye'nin her köşesinden gelen kahraman Mehmetçiklerin bir araya gelerek büyük bir dayanışma örneği sergilediği bir mekân olduğunu ifade etti.

O dönemdeki vatan sınırları içinde bulunmayan soydaşların, akrabaların da Çanakkale'ye destek için koştuklarını belirten Kaşdemir, "Çanakkale bu milletin ortak değeri, manevi başkentidir." dedi.

Çanakkale'de yatan şehitlerin her birinin, bu topraklarda birer manevi miras bıraktığını söyleyen Kaşdemir, gelecek nesillere bu büyük mirası aktarma sorumluluğunu ellerinde bulundurduklarını vurguladı.

Her bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının, Çanakkale Savaşları'nda payının olduğunu bilincinde olduklarını belirten Kaşdemir, "Bu topraklar, kahraman Mehmetçiklerimizin kefensiz yattığı topraklar olarak kıyamete kadar korunacaktır." dedi.

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, "Şehitlerimiz Kıyamete Kadar Bu Toprakların Manevi Bekçileri Olacak" dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Çorum'da Şok Uygulamada 7 Kişi Yakalandı, 17 Silah Ele Geçirildi ve 267 Bin TL Para Cezası Kesildi

Çorum'da Şok Uygulamada 7 Kişi Yakalandı, 17 Silah Ele Geçirildi ve 267 Bin TL Para Cezası Kesildi