Facebook
Instagram
Çorum Haberleri
Çorum
AZ BULUTLU
8°
ANASAYFA Ekonomi TÜİK Verilerine Tepki Eylemi Düzenlendi

TÜİK Verilerine Tepki Eylemi Düzenlendi

Çorum'da düzenlenen basın açıklamasında, Emek ve Demokrasi Platformu TÜİK rakamlarını eleştirdi ve yoksulluğa dikkat çekti. Talepler arasında emeklilere ek ödenek ve vergide adalet yer alıyor.
TÜİK Verilerine Tepki Eylemi Düzenlendi

Çorum Emek ve Demokrasi Platformu Kadeş Barış Meydanı'nda Yoksulluk İle Mücadele İçin Basın Açıklaması Düzenledi

Çorum Emek ve Demokrasi Platformu, Kadeş Barış Meydanı'nda düzenlediği kitlesel basın açıklamasında 'TÜİK rakamları sahte, yoksulluk gerçek' başlığıyla toplumu bilgilendirdi.

CHP Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız, CHP İl Başkanvekili Halil Ünal başta olmak üzere birçok siyasi ismin katıldığı basın açıklamasında Emek ve Demokrasi Platformu Sözcüsü Hikmet Aydın yoksulluğun artışına dikkat çekerek, “Kamu bankaları üzerinden yandaş iş insanlarına batık kredileri biz vermedik" dedi.

Aydın, TÜİK'in iktidarın belirlediği rakamları açıkladığını ve enflasyon hesaplamalarının şeffaf olmadığını vurgulayarak, “TÜİK gerçekleri açıklamaktan kaçınıyor ve siyasi iktidarın çıkarları doğrultusunda hareket ediyor” şeklinde konuştu.

Emek ve Demokrasi Platformu'nun talepleri arasında kamu emekçilerine verilen ilave seyyanen ödeneğin emeklilik maaşlarına yansıtılması ve vergide adaletin sağlanması gibi konular yer alıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Banka Hesabında 191 Bin TL Çıkan Dilenci Herkesi Şaşırttı!

Banka Hesabında 191 Bin TL Çıkan Dilenci Herkesi Şaşırttı!