Facebook
Instagram
Çorum Haberleri
Çorum
HAFİF YAĞMUR
20°
ANASAYFA Ekonomi TKDK'dan Yatırımcılara 90 Milyon Avro Hibe!

TKDK'dan Yatırımcılara 90 Milyon Avro Hibe!

TKDK, 2024 için açıkladığı çağrı takvimine göre destek paketlerini duyurmaya devam ediyor. Çeşitli sektörlere yönelik 2. ve 3. başvuru çağrıları yapıldı.
TKDK'dan Yatırımcılara 90 Milyon Avro Hibe!

Tarım ve Kırsal Kalkınma Kurumu (TKDK), 2024 Yılı İçin Destek Paketlerini Açıklamaya Devam Ediyor

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), 2024 yılı için ilan ettiği çağrı takvimindeki sıraya göre destek paketlerini açıklamaya devam ediyor.

Vali Doç. Dr. Zülkif Dağlı, TKDK'nın 2. ve 3. Başvuru Çağrıları Hakkında Açıklamalarda Bulundu

TKDK'nın ilanını yaptığı 2. ve 3. başvuru çağrıları hakkında açıklamalarda bulunan Vali Doç. Dr. Zülkif Dağlı, TKDK'nın, 2024 yılı için daha önceden duyurusunu yaptığı çağrı takvimine göre destek verdiği sektörler için sırasıyla çağrılarını açıklamaya devam ettiğini belirterek, "Başvuru alımı Haziran 2024 ayında tamamlanan işleme ve pazarlama sektörüne yönelik 1.Çağrısının ardından, "Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme" sektöründeki yatırımlar için 2. Başvuru Çağrısına ve hayvancılık yatırımları olarak bilinen "Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar" için de 3. Başvuru Çağrısına çıkmıştır.

Yatırımcılara Verilecek Destekler ve Başvuru Koşulları

Sektörüne göre değişmekle birlikte 5 bin ile 750 bin avro aralığında uygun harcama tutarına sahip projelere verilecek desteğin yanı sıra yatırımlardaki harcamaların KDV, ÖTV ve diğer vergilerden de muaf tutulacağını kaydeden Vali Dağlı, "Başvuru koşullarını sağlayan yatırımcıların yapım işleri, makine-ekipman, hizmet ve görünürlük alımlarına, yüzde 60 ile 75 arasında hibe desteği verilecektir. 'ÇAĞRI TAKVİMİNE VE DUYURULARA DİKKAT EDİLMELİ' Online sistem üzerinden yapılacak başvurular; 2.Çağrı için 13 Eylül, 3.Çağrı için ise 18 Ekim 2024 tarihine kadar yapılabilecektir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bayat'ta traktörle dönerken silahlı saldırıya uğrayan kişi yaralandı

Bayat'ta traktörle dönerken silahlı saldırıya uğrayan kişi yaralandı